Zuivel

Zuivelnoteringen komen deze week weer iets tot rust

Deze week is er slechts één min te zien in de zuivelnoteringen
Deze week is er slechts één min te zien in de zuivelnoteringen

De afgelopen twee weken was er een omslag te zien in de zuivelnoteringen. Na weken van stijgen gingen een aantal noteringen onderuit. Deze week doen de zuivelnoteringen het rustiger aan en is er maar één min te zien. 

De boternotering heeft als enige notering niet te maken gehad met een omkanteling. Voor de elfde week op rij doet de notering er een schepje bovenop. Met een plus van 5 euro komt de boternotering deze week uit op 540 euro. 

Volle melkpoeder blijft net als vorige week stabiel op 365 staan. Daarmee blijft de notering verder verwijderd van het niveau van 2021. Het verschil is nu weer opgelopen tot 20 euro. Ook weipoeder stabiliseert na een kleine daling vorige week. Deze notering blijft op 80 euro staan. 

Magere melkpoeders blijven schommelen

De magere melkpoeders wisselen af met plussen en minnen. Magere melkpoeder voor menselijke consumptie stijgt met 2 euro naar 257 euro. De notering voor magere melkpoeder voor diervoeding zakt met 1 euro en komt uit op 252 euro. 

De officiële Nederlandse Zuivelnoteringen worden gepubliceerd door ZuivelNL. Alle prijzen zijn in euro’s per 100 kg netto af fabriek en exclusief btw.