Zuivel

Wietse Duursma benoemd tot commissaris bij FrieslandCampina

Wietse Duursma blijft voorzitter van Coöperatie CRV maar stopt als bestuurder bij LTO Noord
Wietse Duursma blijft voorzitter van Coöperatie CRV maar stopt als bestuurder bij LTO Noord

De ledenraad van FrieslandCampina heeft melkveehouder Wietse Duursma uit Bellingwolde vandaag benoemd als bestuurslid en commissaris van de zuivelcoöperatie.

De benoeming is per 10 december van dit jaar. Duursma (45) is de opvolger van Hans Hettinga, die op 4 mei plotseling is overleden.

Duursma blijft voorzitter CRV

Duursma is voorzitter van het hoofdbestuur van Coöperatie CRV en voorzitter van de raad van commissarissen van CRV Holding BV. Hij blijft deze functies vervullen tot uiterlijk 1 januari 2026. Daarnaast was Duursma interim-regiovoorzitter van LTO Noord regio Noord. Met deze functie stopt hij per direct. LTO Noord-vicevoorzitter Eric Douma volgt hem op.

Ledenwerving start in Oost- en West Vlaanderen

De ledenraad van FrieslandCampina heeft vandaag ook ingestemd met een pakket aan maatregelen, onder andere om de toetreding voor nieuwe leden laagdrempeliger te maken. Ook is er weer een kwantumtoeslag ingevoerd. Bovendien is besloten om het coöperatief werkgebied in België uit breiden tot geheel West- en Oost-Vlaanderen. Dit betekent dat ook daar gestart zal worden met de werving van nieuwe leden.