Zuivel

Video: Indiër maakt paneerkaas op Utrechts melkveebedrijf

Singh maakt sinds dit jaar paneerkaas bij de familie Van Soest in Harmelen
Singh maakt sinds dit jaar paneerkaas bij de familie Van Soest in Harmelen

De familie Van Soest uit Harmelen kreeg een bijzonder verzoek toen ondernemer Amarjit Singh Rattan een paar jaar geleden het erf opreed.

Singh wilde graag een schuur kopen of huren, om daarin de productie van paneerkaas op te starten. Inmiddels wordt bijna alle melk van Van Soest omgezet in paneer, tot tevredenheid van zowel de familie als de Indiase ondernemer.

60 ton melk voor Indiase kaas

Na een kennismaking besloten de twee partijen met elkaar in zee te gaan. De machineberging werd omgetoverd tot zuivelruimte voor de productie van paneer, een verse kaas die veel gebruikt wordt in de Indiase keuken. Per week wordt 60 ton melk verwerkt tot paneer, wat inhoudt dat de volledige melkplas van Van Soest verwerkt kan worden.

Koelcel vol paneer

In het februarinummer van Veeteelt lees je meer over de samenwerking die Van Soest is aangegaan. Veeteelt maakte ook een video van de paneermakerij. Van de melkkoeien tot een flinke voorraad paneer in de koeling, het komt allemaal in beeld. Intussen legt Hans van Soest uit hoe de samenwerking is begonnen.