Zuivel

Peter Grugeon wordt de nieuwe directeur van Milcobel

milcobel
Peter Grugeon is een oud- externe CEO van het familiale zuivelbedrijf Inex

De raad van bestuur van Milcobel heeft Peter Grugeon voorgedragen als chief executive officer (CEO) van de zuivelcoöperatie vanaf 1 juni.

Dat laat zuivelcoöperatie Milcobel in een persbericht weten.

Grugeon neemt de plaats in van Nils van Dam, die dit jaar vanwege verschil in visie met de raad van bestuur de organisatie verliet. 

‘Met Peter Grugeon haalt Milcobel een zeer ervaren manager binnen’, schrijft de zuivelorganisatie in het persbericht. ‘Zijn uitgebreide expertise in de agrifood- en zuivelsector en grote affiniteit met de melkveehouderij maken van hem de geschikte kandidaat voor de positie van CEO binnen Milcobel.’

Eerste externe CEO van zuivelbedrijf Inex

Grugeon is bio-ingenieur van opleiding en ging aan de slag als proces- & projectingenieur bij voedingsmiddelenbedrijf Vandemoortele. Daarna bekleedde hij verschillende managementfuncties zowel in eigen land als internationaal bij onder andere Greenyard, Puratos en Vandemoortele. Hij was tevens de eerste externe CEO van het familiale zuivelbedrijf Inex, waar hij een grondige transformatie doorvoerde. Na een tussenstap naar labelbedrijf MCC, keert Grugeon nu terug naar de zuivelsector.

Reorganisatie door miljoenenverlies

Grugeon zal per direct zijn handen vol hebben als directeur van de zuivelorganisatie. In 2023 leed de coöperatie 11,6 miljoen euro verlies. Als gevolg hiervan gaat de zuivelverwerker reorganiseren. Hierdoor kwamen er dit jaar al 130 arbeidsplaatsen te vervallen. Ook de poedertorenactiviteiten in Kallo werden gedeeltelijk teruggeschroefd. 

In het persbericht belooft Grugeon te streven naar een gezonde organisatie, die ook over de lange termijn nadenkt. ‘We moeten elke steen omdraaien om te zorgen dat we finaal bottomline een goed resultaat neerzetten en voldoende winst maken om onze leden ook effectief die meerwaarde te bieden. Een marktconforme melkprijs is daarbij de basis’, aldus Grugeon.