Zuivel

Daling zuivelnoteringen stabiliseert

De zuivelnoteringen laten een kleinere daling zien dan in de afgelopen weken
De zuivelnoteringen laten een kleinere daling zien dan in de afgelopen weken

Alle officiële Nederlandse zuivelnoteringen liggen in week 46 op het laagste niveau van dit jaar. Toch lijkt de daling van de zuivelnoteringen te stabiliseren.

Met een min van 5 euro laat verse boter een kleinere daling zien dan in de afgelopen weken. Daarmee lijkt de daling in de boterprijs te stabiliseren. Verse boter staat met een notering van 585 euro nog steeds op het laagste niveau van dit jaar.

Volle melkpoeder onder niveau begin 2022

Ook de melkpoeders leveren in. Volle melkpoeder daalt het hardst met 10 euro naar 420 euro. Daarmee ligt deze notering onder het niveau van begin dit jaar, maar nog steeds boven het niveau van week 46 in 2021.

De magere melkpoeders laten een kleine daling zien en daarmee lijken de noteringen te stabiliseren. Magere melkpoeder voor menselijk consumptie daalt met een min van 2 euro naar 298 euro, magere melkpoeder voor veevoer komt met een min van 5 euro uit op 285 euro. De notering voor weipoeder blijft al vijf weken stabiel op 89 euro. Ook voor deze grondstoffen liggen de noteringen op het laagste niveau van dit jaar.

De officiële Nederlandse Zuivelnoteringen worden gepubliceerd door ZuivelNL. Alle prijzen zijn in euro’s per 100 kg netto af fabriek en exclusief btw.