Zuivel

Amerikanen vinden zuivel steeds nuttiger, beter en belangrijker

Sinds de jaren vijftig was de Amerikaanse zuivelconsumptie niet zo hoog als in 2021.
Sinds de jaren vijftig was de Amerikaanse zuivelconsumptie niet zo hoog als in 2021.

De zuivelconsumptie in de Verenigde Staten is de afgelopen jaren gestaag toegenomen. In 2021 was er een stijging in de consumptie te zien van 8 kilogram per persoon ten opzichte van dat jaar ervoor.

De Amerikaanse zuivelconsumptie was in 2021 met 303 kilogram per persoon sinds de jaren vijftig niet zo hoog. Een kijk in het verleden laat zien dat de zuivelconsumptie in de afgelopen 10 jaar zelfs met 11 procent is toegenomen. Dat blijkt uit een rapport van het United States Department of Agriculture (USDA). Uit deze cijfers blijkt dat de Amerikaanse consument zuivel steeds belangrijker, beter en nuttiger vindt ondanks veranderende en variërende leefstijlen, steeds veeleisendere behoeften en het aanbod zuivelvervangers.  

Kaasconsumptie bereikt record

De vraag naar kaas en boter wordt onder de Amerikanen steeds groter. De vraag naar Amerikaanse kaassoorten, waaronder Cheddar, Colby, Monterey Jack en kaas met gewassen of geroerde wrongel, bereikte in 2021 zelfs een record van 7,3 kilogram per persoon. Ook de boterconsumptie nam onder de Amerikanen toe tot 2,9 kilogram per persoon in 2021. Dit is een stijging van bijna een halve kilo in tien jaar tijd. De consumptie van vloeibare melk neemt daarentegen af. In tien jaar tijd is dit met 17 kilogram afgenomen tot een consumptie van 61 kilogram per persoon in 2021.