Vlogger Cees de Jong houdt grasgroei in de gaten

In de tweede vlog van Cees de Jong laat hij zien hoe hij het stalrantsoen aanpast op weidegang. Hiervoor is het belangrijk om te berekenen wat zijn koeien opnemen aan gras en hoe snel het gras groeit. Zijn koeien lopen sinds 26 maart buiten en zijn sindsdien gestegen in melkproductie. Cees laat verder zien hoe hij zijn graslandkalender invult.

Cees heeft al bewezen dat weidegang en topproductie heel goed samengaan. Vorig jaar stond het bedrijf op nummer twee in de mpr-statistieken met een rollend jaargemiddelde van zo’n 14.800 kg.

Reacties

Hoi Kees, Interessant verhaal. Wanneer en hoeveel kunstmest hebben de percelen gekregen en wanneer strooi je weer? En wanneer ga je nou maaien? Groet Frans-Jan

REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.