Het gebruik van de feedwedge

Reacties

De farmwalk en de feedwedge moeten verplicht gebruikt worden in het landbouw onderwijs. Sinds een drietal weken doe ik een farmwalk bij een veehouder bij mij in de buurt. De gegevens voer ik in, in Grip op Gras. Elke week bespreek ik de resultaten met mijn leerlingen en stel ze iedere keer de vraag, wat zou jij de afgelopen week gedaan hebben en wat adviseer je de veehouder om de komende week te doen. Het in- en uitscharen, bijvoeding, leverantieoverzicht van de melkfabriek, alles komt aan de orde. De lessen worden zo heel praktisch. Met dit filmpje kan ik mooi aan de leerlingen laten zien wat het nut van een farmwalk is. Er valt nog veel te verdienen in weidend Nederland. De feedwedge is de MPR voor het weiden. Jolle, bedankt voor het filmpje.

Een mooi filmpje met een duidelijke toelichting! Dit enthousiaste voorbeelden als Jolle kunnen we goed gebruiken! Op Van Hall Larenstein is weidegang een belangrijk onderdeel geworden van het onderwijsprogramma. Alle studenten komen ermee in aanraking en kunnen als ze er nog meer over willen leren een weideseizoen lang mee doen aan de FarmWalk waarbij ze thuis met een grasmeter van de school aan het meten gaan. Erg leuk en inspirerend zowel voor studenten als docenten. Meten is weten en tools zoals de Feedwedge zijn daarvoor heel geschikt!

REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.