GRAS TV: droogteschade in grasland, wat nu?

Nu er aan de extreem droge periode door de verwachte regenval mogelijk een einde lijkt te komen, rijst de vraag wat de echte schade is en welke ingrepen nodig zijn. VeeteeltGRAS TV trok met ruwvoerexpert Mark de Beer van Groeikracht het land in. Duidelijke adviezen zijn het resultaat.

Reacties

Mark, denk dat je geen gelijk hebt bij het eerste perceel dat volgens jou niet meer te redden is ! Wachten tot de bodem weer vochtig wordt, dan komen vanzelf de witte haarwortels en gaat het gras weer groeien. Het gras dekt zich tegen de hitte in, Bij Engelsraaigras is het ene ras sneller in rust dan de ander ! Geduld is een schone zaak. Zou het perceel over een aantal weken wel weer willen zien !

REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.