GRAS TV: Bloeiend gras daalt 150 vem in 10 dagen

Afhankelijk van het ras bloeit gras grofweg tussen half mei en de eerste week van juni. Het effect daarvan is groot, want als gras tien dagen bloeit, is het 150 vem in voederwaarde gedaald. Dat betekent deze tijd dus extra opletten wat het goede oogstmoment is. Omdat niet alle grasrassen hetzelfde bloeimoment hebben, is dit ook een criteria in de rassenkeuze. Tom Niehof, productmanager voedergewassen bij Barenbrug, geeft aan wanneer voor een vroeg of juist voor een laat bloeimoment gekozen moet worden.

Reacties

Mooie bruikbare info...als je eerste snede hebt van ruim 1000 vem en je lasagnakuil rond de 900 vem wilt(wat optimaal is voor benutting en gezondheid) past een 2e snede van 800-850 vem ideaal...meestal kom je hoger uit omdat 2e snee aandeel lager is dan 1e snede...niet te vroeg maaien dus maar wachten om zo eiwit te oogsten

REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.