Gras inkuilen bij de familie de Groot, Herwijnen

Veeteelt maakte een time-lapse-video van het inkuilen van de derde snede gras (75 ha) bij de familie De Groot in Herwijnen. Veeteelt volgt Arie, Johan, Gerrit en Wim de Groot in het hele proces van gras lossen, aanrijden en tenslotte afdekken van de graskuil.

Reacties

mooi om te zien hoe het gras zakt /uitzakt na het lossen met versnelt afspelen. ik heb zelf meestal slechte ervaring met het afhappen van de punt ,met de kuilhapper. heb juist meer schimmel vorming door de steile kant. maar gebruik dan wel altijd dubbelplastic op de punt. wij (ik en mijn vrouw) tobben altijd met ons tweeen de put af te dekken en zijn dan ook moe op het einde , ja met 5 man gaat een stuk gemakkelijker .

Vind sowieso dat de shovel machinist weinig aanrijdt, snap in 1 keer waarom die aandrukwalsen zo nodig zijn... Hier gewoon 4 cil trekkertje (6 ton) met simpele Holaras verdeler op de bult, maar gewoon door blijven rijden, bult knettervast... Mooie video verder, maar wat een werk met die slurven en banden en kleden.

REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.