24 uur per dag beregenen om te blijven beweiden

Henk Kerkers uit Sterksel heeft zijn koeien nog steeds in de wei. Ondanks de droogte lukt het hem om de dieren drie tot vier kilo droge stof uit weidegras te laten opnemen. De melkveehouder beregent zijn grasland intensief, waarbij hij zich baseert op de adviezen van een programma. Zo blijft hij profiteren van het eiwit uit vers gras om de kostprijs van de productie van VLOG-melk binnen de perken te houden.

Reacties

Je mag helemaal niet 24 uur per dag beregenen. Grasland mag tussen 11.00 en 17.00 uur niet beregent worden! Dit al vanaf 18 juli. Er voor was er 14 dgn. een ontheffing.

Beste anonymous, het urenverbod waar jij overspreekt hangt geheel af van de plaats waar je beregeningsput zich bevindt. Indien deze in het juiste gebied ligt, en je neemt maatregelen om verdroging te voorkomen / water vast te houden dan geld dit urenverbod niet.

REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.