dinsdag, 2 juli, 2019 Uit onderzoek van Eurofins Agro blijkt dat er veel verschillen zitten in eiwitkwaliteit van de eerste snede. Dit komt door de verschillende maaimomenten van de eerste snede. Volgens Eurofins is de eerste snede in drie etappes gemaaid. Het grootste deel werd gedaan rond Pasen, de rest in de eerste week van mei en in de tweede helft van mei. De kuilen die later gemaaid zijn, hebben met een hoger percentage pensbestendig eiwit. Dit komt doordat deze kuilen met een hoger drogestofpercentage zijn ingekuild en doordat het percentage oplosbaar ruw eiwit lager ligt. Zo was het percentage oplosbaar ruw eiwit in april 69 procent en in half mei gedaald naar 61 procent. Weinig verhoutingDe verschillende maaimomenten hebben volgens Eurofins niet geleid tot grote verschillen in verteerbaarheid. Door de lage temperaturen dit voorjaar is er weinig verhouting opgetreden in het gras. In april was de verteerbaarheid 82 procent, en deze is richting eind mei slechts tot 80 procent gedaald.
0 reacties
|
Verteerbaarheid houdt stand binnen eerste snede
Uit onderzoek van Eurofins Agro blijkt dat er veel verschillen zitten in eiwitkwaliteit van de eerste snede. Dit komt door de verschillende maaimomenten van de eerste snede.
Volgens Eurofins is de eerste snede in drie etappes gemaaid. Het grootste deel werd gedaan rond Pasen, de rest in de eerste week van mei en in de tweede helft van mei. De kuilen die later gemaaid zijn, hebben met een hoger percentage pensbestendig eiwit. Dit komt doordat deze kuilen met een hoger drogestofpercentage zijn ingekuild en doordat het percentage oplosbaar ruw eiwit lager ligt. Zo was het percentage oplosbaar ruw eiwit in april 69 procent en in half mei gedaald naar 61 procent.
Weinig verhouting
De verschillende maaimomenten hebben volgens Eurofins niet geleid tot grote verschillen in verteerbaarheid. Door de lage temperaturen dit voorjaar is er weinig verhouting opgetreden in het gras. In april was de verteerbaarheid 82 procent, en deze is richting eind mei slechts tot 80 procent gedaald.
REAGEER