dinsdag, 7 juli, 2020 Wageningen University & Research gaat onderzoeken of reststromen van de insectenproductie benutbaar zijn voor melkkoeien. Het gaat om de vezelige restfractie die vrijkomt bij het verwerken van insecten tot onder meer humane voeding. Insecten hebben een exoskelet dat het organisme van stevigheid voorziet. Dit bestaat uit chitine, mineralen en eiwitten. Deze bestanddelen vormen samen de vezelige fractie. Volgens de onderzoekers is het vanuit de gedachte van circulaire economie belangrijk om ook de eiwitten die in de vezelige fractie zitten te benutten. Pensbestendigheid testenDaarom wordt nu onderzocht of deze vezelige fractie ook bestendig is voor pensmicroben en of de vertering in de volgende magen van de koe deze eiwitten beter beschikbaar maakt. Als dat het geval is, kunnen de insectenvezels efficiënt worden benut voor melkproductie. Flying CowHet onderzoeksproject, dat ‘Flying Cow’ is genoemd, begint met proeven op het lab die uit moeten wijzen of de reststroom van insecten daadwerkelijk geschikt is voor koeien. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek financiert het onderzoek. Op dit moment staat Europese wetgeving nog niet toe om insecten te benutten als diervoeding.
0 reacties
|
Reststromen uit insectenproductie misschien geschikt voor melkvee
![]() |
Wageningen University & Research gaat onderzoeken of reststromen van de insectenproductie benutbaar zijn voor melkkoeien. Het gaat om de vezelige restfractie die vrijkomt bij het verwerken van insecten tot onder meer humane voeding.
Insecten hebben een exoskelet dat het organisme van stevigheid voorziet. Dit bestaat uit chitine, mineralen en eiwitten. Deze bestanddelen vormen samen de vezelige fractie. Volgens de onderzoekers is het vanuit de gedachte van circulaire economie belangrijk om ook de eiwitten die in de vezelige fractie zitten te benutten.
Pensbestendigheid testen
Daarom wordt nu onderzocht of deze vezelige fractie ook bestendig is voor pensmicroben en of de vertering in de volgende magen van de koe deze eiwitten beter beschikbaar maakt. Als dat het geval is, kunnen de insectenvezels efficiënt worden benut voor melkproductie.
Flying Cow
Het onderzoeksproject, dat ‘Flying Cow’ is genoemd, begint met proeven op het lab die uit moeten wijzen of de reststroom van insecten daadwerkelijk geschikt is voor koeien. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek financiert het onderzoek.
Op dit moment staat Europese wetgeving nog niet toe om insecten te benutten als diervoeding.
REAGEER