vrijdag, 18 september, 2020 Met het nieuwe project Home Made Eiwit wil Wageningen Livestock Research het eiwitmanagement op melkveebedrijven naar een hoger plan tillen. De nadruk in het project ligt op het zo goed mogelijk benutten van het eiwit van eigen land. Zowel het goed voeren als het goed telen van het eiwit komen daarbij aan bod. Het doel is 65 procent eiwit van eigen land. Bedrijven uit Oost- en West-NederlandAan het project doen veertien melkveehouders mee, zeven in West-Nederland en zeven in Oost-Nederland. Bij de wat extensievere westelijke bedrijven ligt de focus op eiwitbenutting. De insteek bij de intensievere bedrijven in Oost-Nederland ligt vooral op eiwitopbrengst. Maatwerk per bedrijfPer bedrijf wordt gekeken wat de beste aanpak is. Dat kan zijn het aanpassen van het aandeel weidegras in het bouwplan, het krachtvoerverbruik of het percentage vers gras in het rantsoen. Maar ook het slimmer en efficiënter organiseren van het ruwvoermanagement kan een optie zijn. Het project is een vervolg op het project Eiwit van eigen land en is een onderdeel van Duurzame Zuivelketen 2030. Het wordt gesubsideerd door ZuivelNL en het ministerie van LNV.
0 reacties
|
Project Home Made Eiwit zet in op beter eiwitmanagement
Met het nieuwe project Home Made Eiwit wil Wageningen Livestock Research het eiwitmanagement op melkveebedrijven naar een hoger plan tillen.
De nadruk in het project ligt op het zo goed mogelijk benutten van het eiwit van eigen land. Zowel het goed voeren als het goed telen van het eiwit komen daarbij aan bod. Het doel is 65 procent eiwit van eigen land.
Bedrijven uit Oost- en West-Nederland
Aan het project doen veertien melkveehouders mee, zeven in West-Nederland en zeven in Oost-Nederland. Bij de wat extensievere westelijke bedrijven ligt de focus op eiwitbenutting. De insteek bij de intensievere bedrijven in Oost-Nederland ligt vooral op eiwitopbrengst.
Maatwerk per bedrijf
Per bedrijf wordt gekeken wat de beste aanpak is. Dat kan zijn het aanpassen van het aandeel weidegras in het bouwplan, het krachtvoerverbruik of het percentage vers gras in het rantsoen. Maar ook het slimmer en efficiënter organiseren van het ruwvoermanagement kan een optie zijn.
Het project is een vervolg op het project Eiwit van eigen land en is een onderdeel van Duurzame Zuivelketen 2030. Het wordt gesubsideerd door ZuivelNL en het ministerie van LNV.
REAGEER