Project Home Made Eiwit zet in op beter eiwitmanagement


Aan het project Home Made Eiwit doen in totaal veertien melkveehouders mee
vrijdag, 18 september, 2020

Met het nieuwe project Home Made Eiwit wil Wageningen Livestock Research het eiwitmanagement op melkveebedrijven naar een hoger plan tillen.

De nadruk in het project ligt op het zo goed mogelijk benutten van het eiwit van eigen land. Zowel het goed voeren als het goed telen van het eiwit komen daarbij aan bod. Het doel is 65 procent eiwit van eigen land. 

Bedrijven uit Oost- en West-Nederland

Aan het project doen veertien melkveehouders mee, zeven in West-Nederland en zeven in Oost-Nederland. Bij de wat extensievere westelijke bedrijven ligt de focus op eiwitbenutting. De insteek bij de intensievere bedrijven in Oost-Nederland ligt vooral op eiwitopbrengst.

Maatwerk per bedrijf

Per bedrijf wordt gekeken wat de beste aanpak is. Dat kan zijn het aanpassen van het aandeel weidegras in het bouwplan, het krachtvoerverbruik of het percentage vers gras in het rantsoen. Maar ook het slimmer en efficiënter organiseren van het ruwvoermanagement kan een optie zijn.

Het project is een vervolg op het project Eiwit van eigen land en is een onderdeel van Duurzame Zuivelketen 2030. Het wordt gesubsideerd door ZuivelNL en het ministerie van LNV.


0 reacties

Aan het project Home Made Eiwit doen in totaal veertien melkveehouders mee
vrijdag, 18 september, 2020

Met het nieuwe project Home Made Eiwit wil Wageningen Livestock Research het eiwitmanagement op melkveebedrijven naar een hoger plan tillen.

De nadruk in het project ligt op het zo goed mogelijk benutten van het eiwit van eigen land. Zowel het goed voeren als het goed telen van het eiwit komen daarbij aan bod. Het doel is 65 procent eiwit van eigen land. 

Bedrijven uit Oost- en West-Nederland

Aan het project doen veertien melkveehouders mee, zeven in West-Nederland en zeven in Oost-Nederland. Bij de wat extensievere westelijke bedrijven ligt de focus op eiwitbenutting. De insteek bij de intensievere bedrijven in Oost-Nederland ligt vooral op eiwitopbrengst.

Maatwerk per bedrijf

Per bedrijf wordt gekeken wat de beste aanpak is. Dat kan zijn het aanpassen van het aandeel weidegras in het bouwplan, het krachtvoerverbruik of het percentage vers gras in het rantsoen. Maar ook het slimmer en efficiënter organiseren van het ruwvoermanagement kan een optie zijn.

Het project is een vervolg op het project Eiwit van eigen land en is een onderdeel van Duurzame Zuivelketen 2030. Het wordt gesubsideerd door ZuivelNL en het ministerie van LNV.

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.