donderdag, 16 augustus, 2018 Drie Noorse landbouwcoöperaties hebben gezamenlijk afspraken met IJslandse veehouders gemaakt om dit jaar 30.000 ronde balen ruwvoer te importeren. Als gevolg van de droogte is er een groot ruwvoertekort in Noorwegen en onder meer zuivelcoöperatie Tine zet zich in om voer te importeren. Geen insleep van dierziektenVolgens het samenwerkingsverband voldoet IJslands ruwvoer aan de invoerstandaarden van Noorwegen en is het risico op insleep van onkruiden of dierziekten via het voer minimaal. De import uit IJsland is mogelijk, omdat er dankzij een goed groeiseizoen in IJsland meer dan voldoende voer is gewonnen. Dat is juist niet het geval in Noorwegen. Nu de graanoogst in volle gang is in Noorwegen, blijkt dat de opbrengsten gemiddeld 50 procent lager zijn als gevolg van de droogte. Op zoek naar meer alternatievenDe 30.000 balen zijn volgens de Noorse coöperaties niet voldoende om het ruwvoertekort helemaal op te vullen en daarom worden er naar meer alternatieven gezocht. Veehouders kunnen zich bij de coöperaties melden via een speciale site en zich inschrijven om in aanmerking te komen voor het voer.
0 reacties
|
Noorwegen importeert 30.000 balen uit IJsland
Drie Noorse landbouwcoöperaties hebben gezamenlijk afspraken met IJslandse veehouders gemaakt om dit jaar 30.000 ronde balen ruwvoer te importeren.
Als gevolg van de droogte is er een groot ruwvoertekort in Noorwegen en onder meer zuivelcoöperatie Tine zet zich in om voer te importeren.
Geen insleep van dierziekten
Volgens het samenwerkingsverband voldoet IJslands ruwvoer aan de invoerstandaarden van Noorwegen en is het risico op insleep van onkruiden of dierziekten via het voer minimaal. De import uit IJsland is mogelijk, omdat er dankzij een goed groeiseizoen in IJsland meer dan voldoende voer is gewonnen.
Dat is juist niet het geval in Noorwegen. Nu de graanoogst in volle gang is in Noorwegen, blijkt dat de opbrengsten gemiddeld 50 procent lager zijn als gevolg van de droogte.
Op zoek naar meer alternatieven
De 30.000 balen zijn volgens de Noorse coöperaties niet voldoende om het ruwvoertekort helemaal op te vullen en daarom worden er naar meer alternatieven gezocht.
Veehouders kunnen zich bij de coöperaties melden via een speciale site en zich inschrijven om in aanmerking te komen voor het voer.
REAGEER