vrijdag, 1 maart, 2019 De Amerikaanse zuivelfabrieken Maple Hill en Organic Valley lanceren dit jaar een label in de Verenigde Staten voor melk afkomstig van biologische koeien die louter gras gevoerd krijgen. Volgens de organisaties wordt steeds vaker op verpakkingen gemeld dat de melk afkomstig is van met gras gevoerde koeien, maar is er geen controle hoeveel gras deze koeien krijgen. Grasmelk is volgens de zuivelfabrieken een van de snelst groeiende zuivelstromingen en vraagt om een duidelijke en controleerbare herkomst. Geen granen in het rantsoenHet nieuwe label krijgt de naam ‘100 % grass-fed’. Volgens de organisaties betekent dit dan ook dat de koeien een louter grasrantsoen krijgen zonder granen. Wel mogen mineralen en bijproducten als melasse worden gevoerd. Veel weidegangHet label stelt ook dat koeien ‘veel weidegang’ krijgen, maar hoeveel dat is staat nog niet vast. Vooralsnog kunnen alleen biologische bedrijven met het programma meedoen. Organic Valley startte vijf jaar geleden al met het verwerken van biologische melk van graslandbedrijven. Aan het programma doen meer dan 320 melkveebedrijven mee.
0 reacties
|
Nieuw zuivellabel ‘100 procent grasmelk’ in de VS
De Amerikaanse zuivelfabrieken Maple Hill en Organic Valley lanceren dit jaar een label in de Verenigde Staten voor melk afkomstig van biologische koeien die louter gras gevoerd krijgen.
Volgens de organisaties wordt steeds vaker op verpakkingen gemeld dat de melk afkomstig is van met gras gevoerde koeien, maar is er geen controle hoeveel gras deze koeien krijgen. Grasmelk is volgens de zuivelfabrieken een van de snelst groeiende zuivelstromingen en vraagt om een duidelijke en controleerbare herkomst.
Geen granen in het rantsoen
Het nieuwe label krijgt de naam ‘100 % grass-fed’. Volgens de organisaties betekent dit dan ook dat de koeien een louter grasrantsoen krijgen zonder granen. Wel mogen mineralen en bijproducten als melasse worden gevoerd.
Veel weidegang
Het label stelt ook dat koeien ‘veel weidegang’ krijgen, maar hoeveel dat is staat nog niet vast. Vooralsnog kunnen alleen biologische bedrijven met het programma meedoen.
Organic Valley startte vijf jaar geleden al met het verwerken van biologische melk van graslandbedrijven. Aan het programma doen meer dan 320 melkveebedrijven mee.
REAGEER