woensdag, 22 juli, 2020 Het ministerie van LNV heeft een rapport van Wageningen Economic Research openbaar gemaakt dat mede ten grondslag ligt aan de omstreden voermaatregel. Volgens Stichting Agri Facts wordt hiermee echter nog geen volledige openheid gegeven. Het rapport dateert van december vorig jaar en wordt aangemerkt als een conceptnotitie die niet bestemd is voor verdere verspreiding en/of publicatie. Gemiddelde ruweiwitgehaltesIn het rapport wordt het ruweiwitgehalte in het rantsoen van melkveebedrijven weergegeven voor drie grondsoorten en drie klassen van kilogrammen melk per hectare. Voor iedere klasse wordt aangegeven wat de grens is waaraan 75 procent van de bedrijven voldoet. De gedachte van het ministerie is dat de overige 25 procent van de bedrijven dan ook vrij gemakkelijk onder deze ruw eiwitgrens uit moet kunnen komen. Ook is berekend hoeveel stikstof dit voor heel Nederland op zou leveren. De berekeningen zijn gebaseerd op cijfers uit het Bedrijven Informatie Netwerk en de Kringloopwijzer over de jaren 2015 tot en met 2018. Kort geding gaat doorStichting Agri Facts (STAF), dat samen met Stichting Stikstof Claim het ministerie via de rechter wil dwingen om openheid te geven over de onderbouwing van de voermaatregel, heeft al aangekondigd dat openbaarmaking van deze stukken geen reden is om af te zien van een kort geding. ‘Wij ontvingen gistermiddag notitie van LNV met restrictie "niet voor verspreiding/publicatie". Echter een belangrijk deel van de info ontvingen wij nog niet. Transparantie en openheid ontbreken bij voermaatregel. We zetten kort geding door’, reageert STAF via Twitter. Het volledige rapport is gepubliceerd op de site van de Rijksoverheid. Klik hier om dit rapport in te zien.
0 reacties
|
Ministerie publiceert rapport onderbouwing voermaatregel
![]() |
Het ministerie van LNV heeft een rapport van Wageningen Economic Research openbaar gemaakt dat mede ten grondslag ligt aan de omstreden voermaatregel. Volgens Stichting Agri Facts wordt hiermee echter nog geen volledige openheid gegeven.
Het rapport dateert van december vorig jaar en wordt aangemerkt als een conceptnotitie die niet bestemd is voor verdere verspreiding en/of publicatie.
Gemiddelde ruweiwitgehaltes
In het rapport wordt het ruweiwitgehalte in het rantsoen van melkveebedrijven weergegeven voor drie grondsoorten en drie klassen van kilogrammen melk per hectare. Voor iedere klasse wordt aangegeven wat de grens is waaraan 75 procent van de bedrijven voldoet. De gedachte van het ministerie is dat de overige 25 procent van de bedrijven dan ook vrij gemakkelijk onder deze ruw eiwitgrens uit moet kunnen komen. Ook is berekend hoeveel stikstof dit voor heel Nederland op zou leveren. De berekeningen zijn gebaseerd op cijfers uit het Bedrijven Informatie Netwerk en de Kringloopwijzer over de jaren 2015 tot en met 2018.
Kort geding gaat door
Stichting Agri Facts (STAF), dat samen met Stichting Stikstof Claim het ministerie via de rechter wil dwingen om openheid te geven over de onderbouwing van de voermaatregel, heeft al aangekondigd dat openbaarmaking van deze stukken geen reden is om af te zien van een kort geding. ‘Wij ontvingen gistermiddag notitie van LNV met restrictie "niet voor verspreiding/publicatie". Echter een belangrijk deel van de info ontvingen wij nog niet. Transparantie en openheid ontbreken bij voermaatregel. We zetten kort geding door’, reageert STAF via Twitter.
Het volledige rapport is gepubliceerd op de site van de Rijksoverheid. Klik hier om dit rapport in te zien.
REAGEER