vrijdag, 12 augustus, 2016 Steeds meer melkveehouders kopen mengvoer aan via internet. De mengvoerwebshop MijnVoer.nl zet momenteel een krappe 200.000 ton mengvoeders af naar ongeveer 200 klanten, waarvan 40 tot 50 procent melkveehouders. Het internetplatform, dat zowel in Nederland als in België operationeel is, ging in 2011 van start. Veehouders die via het internetplatform voer willen bestellen, kunnen de exacte samenstelling van de brok invoeren. Doorgaans doet de onafhankelijk voeradviseur dit, waarna de veehouder met een druk op de knop de prijzen van de aanbieders zichtbaar heeft. De computer rekent de prijzen uit aan de hand van de grondstofprijzen die voerleveranciers dagelijks kunnen aanpassen, een vergoeding per kilometer en een kwantumkorting. Meer klanten na einde melkquoteringDe webshop MijnVoer startte in de varkenshouderij, maar het einde van de melkquotering zorgde voor groei van het aantal melkveehouders als klanten. ‘Bedrijven groeien en letten bij deze melkprijs toch even extra op waar er nog iets te bezuinigen is’, zegt Pieter Snoeijen, een van de initiatiefnemers. Volgens zelfstandig voeradviseur Henry van Ittersum zijn vooral veehouders die kostprijsbewust zijn, die onafhankelijk zijn ingesteld, of die hechten aan transparantie van wat er in het voer zit, klant bij MijnVoer.
0 reacties
|
Melkveehouders kopen vaker brok via internet
![]() |
Steeds meer melkveehouders kopen mengvoer aan via internet. De mengvoerwebshop MijnVoer.nl zet momenteel een krappe 200.000 ton mengvoeders af naar ongeveer 200 klanten, waarvan 40 tot 50 procent melkveehouders.
Het internetplatform, dat zowel in Nederland als in België operationeel is, ging in 2011 van start. Veehouders die via het internetplatform voer willen bestellen, kunnen de exacte samenstelling van de brok invoeren. Doorgaans doet de onafhankelijk voeradviseur dit, waarna de veehouder met een druk op de knop de prijzen van de aanbieders zichtbaar heeft. De computer rekent de prijzen uit aan de hand van de grondstofprijzen die voerleveranciers dagelijks kunnen aanpassen, een vergoeding per kilometer en een kwantumkorting.
Binnen MijnVoer zijn er veertien aanbieders van mengvoer, vooral kleinere tot middelgrote mengvoerfabrieken.
Meer klanten na einde melkquotering
De webshop MijnVoer startte in de varkenshouderij, maar het einde van de melkquotering zorgde voor groei van het aantal melkveehouders als klanten. ‘Bedrijven groeien en letten bij deze melkprijs toch even extra op waar er nog iets te bezuinigen is’, zegt Pieter Snoeijen, een van de initiatiefnemers.
Volgens zelfstandig voeradviseur Henry van Ittersum zijn vooral veehouders die kostprijsbewust zijn, die onafhankelijk zijn ingesteld, of die hechten aan transparantie van wat er in het voer zit, klant bij MijnVoer.
REAGEER