vrijdag, 15 januari, 2016 De MaisChallenge 2016 is afgelopen week afgetrapt op de CAH Dronten. In deze derde editie dagen maisveredelaar Limagrain en NAJK de vijftig deelnemers uit om zo efficiënt mogelijk snijmais te telen. Wie haalt het hoogste rendement per hectare? Op dat criterium worden de deelnemers aan het eind van de rit beoordeeld. Tijdens de aftrap liet Hans Scholte, bedrijfsadviseur bij accountant Flynth, zien dat er grote verschillen bestaan in dat rendement, met verschillen van 1600 euro in het saldo per hectare snijmais. Dit heeft grote impact op het bedrijfsinkomen en daarmee op de mogelijkheden van bedrijfsovername en ontwikkeling. Begeleiding tijdens de teeltTijdens de aftrapbijeenkomst kregen de deelnemers al veel informatie mee voor een voortvarende start van hun teelt in 2016. Vervolgens moeten de deelnemers zelf een maisras kiezen uit de maisgenetica die Limagrain voor dit project ter beschikking stelt. Tijdens het groeiseizoen krijgen ze begeleiding van ruwvoerspecialisten en krijgen ze extra kennis mee via zogenaamde masterclasses in juni en augustus dit jaar. MaisChallenge volgenDe MaisChallenge 2016 is te volgen via de Facebookpagina van de MaisChallenge en de sites van NAJK en Limagrain.
0 reacties
|
MaisChallenge 2016 van start
De MaisChallenge 2016 is afgelopen week afgetrapt op de CAH Dronten. In deze derde editie dagen maisveredelaar Limagrain en NAJK de vijftig deelnemers uit om zo efficiënt mogelijk snijmais te telen.
Wie haalt het hoogste rendement per hectare? Op dat criterium worden de deelnemers aan het eind van de rit beoordeeld. Tijdens de aftrap liet Hans Scholte, bedrijfsadviseur bij accountant Flynth, zien dat er grote verschillen bestaan in dat rendement, met verschillen van 1600 euro in het saldo per hectare snijmais. Dit heeft grote impact op het bedrijfsinkomen en daarmee op de mogelijkheden van bedrijfsovername en ontwikkeling.
Begeleiding tijdens de teelt
Tijdens de aftrapbijeenkomst kregen de deelnemers al veel informatie mee voor een voortvarende start van hun teelt in 2016. Vervolgens moeten de deelnemers zelf een maisras kiezen uit de maisgenetica die Limagrain voor dit project ter beschikking stelt. Tijdens het groeiseizoen krijgen ze begeleiding van ruwvoerspecialisten en krijgen ze extra kennis mee via zogenaamde masterclasses in juni en augustus dit jaar.
MaisChallenge volgen
De MaisChallenge 2016 is te volgen via de Facebookpagina van de MaisChallenge en de sites van NAJK en Limagrain.
REAGEER