donderdag, 5 juli, 2018 De bedrijven die deelnemen aan het project Koeien en Kansen halen gemiddeld 55 procent eiwit van eigen land. Dat blijkt uit een analyse van de 19 Koeien en Kansen-bedrijven. Het percentage is nog niet hoog genoeg om te voldoen aan de norm van 65 procent eigen eiwit die de Commissie Grondgebondenheid voorstelt op basis van een driejarig gemiddelde. De variatie onder de Koeien en Kansen-bedrijven is wel groot. Het minst goede bedrijf haalt 34 procent eiwit van eigen land, terwijl er ook een bedrijf is dat 72 procent eiwit van eigen land haalt. Een derde van de bedrijven haalt volgens de berekeningen de norm van 65 procent eiwit. Eiwit uit de regioIn de voorstellen van de Commissie Grondgebondenheid staat ook dat bedrijven die meer dan 50 procent eiwit van eigen land halen, ook regionale eiwitaankoop in een straal van 20 kilometer mogen meetellen. Gemiddeld kopen de Koeien en Kansen-bedrijven 8 procent eiwit aan. Wanneer ze dat zouden doen in de eigen regio, dan zorgt dat er samen met de 55 procent voor dat ze al bijna aan de nieuwe voorwaarde van 65 procent voldoen.
0 reacties
|
Koeien en Kansen-bedrijven: 55 procent eiwit van eigen land
De bedrijven die deelnemen aan het project Koeien en Kansen halen gemiddeld 55 procent eiwit van eigen land.
Dat blijkt uit een analyse van de 19 Koeien en Kansen-bedrijven. Het percentage is nog niet hoog genoeg om te voldoen aan de norm van 65 procent eigen eiwit die de Commissie Grondgebondenheid voorstelt op basis van een driejarig gemiddelde. De variatie onder de Koeien en Kansen-bedrijven is wel groot. Het minst goede bedrijf haalt 34 procent eiwit van eigen land, terwijl er ook een bedrijf is dat 72 procent eiwit van eigen land haalt. Een derde van de bedrijven haalt volgens de berekeningen de norm van 65 procent eiwit.
Eiwit uit de regio
In de voorstellen van de Commissie Grondgebondenheid staat ook dat bedrijven die meer dan 50 procent eiwit van eigen land halen, ook regionale eiwitaankoop in een straal van 20 kilometer mogen meetellen. Gemiddeld kopen de Koeien en Kansen-bedrijven 8 procent eiwit aan. Wanneer ze dat zouden doen in de eigen regio, dan zorgt dat er samen met de 55 procent voor dat ze al bijna aan de nieuwe voorwaarde van 65 procent voldoen.
REAGEER