dinsdag, 9 april, 2019 Tijdens het kunstmest strooien bepalen wat de stikstofbehoefte van het gras is en direct naar behoefte kunstmest toedienen. Dat is hoe de Yara N-sensor werkt. De sensor op het dak van de trekker meet continu in 50 vierkante meter rond de trekker de hoeveelheid biomassa. Afhankelijk van de stikstofbehoefte en dus het rendement van de kunstmest stuurt de computer de kunstmestgift tussen vooraf ingestelde grenzen aan. Besparen op kunstmestLoonwerker Christel Thijssen heeft het initiatief genomen om de Yara N-sensor, al jaren in gebruik binnen de granenteelt, geschikt te maken voor gras. Hij vertelt hierover voor de camera van VeeteeltGRAS TV. Melkveehouder Piet Jan Thibaudier vertelt over hoe hij vier bigbags kunstmest bespaarde door het strooien met de Yara N-sensor.
0 reacties
|
Gras TV: Meeste strooien waar rendement het grootst is
Tijdens het kunstmest strooien bepalen wat de stikstofbehoefte van het gras is en direct naar behoefte kunstmest toedienen. Dat is hoe de Yara N-sensor werkt. De sensor op het dak van de trekker meet continu in 50 vierkante meter rond de trekker de hoeveelheid biomassa.
Afhankelijk van de stikstofbehoefte en dus het rendement van de kunstmest stuurt de computer de kunstmestgift tussen vooraf ingestelde grenzen aan.
Besparen op kunstmest
Loonwerker Christel Thijssen heeft het initiatief genomen om de Yara N-sensor, al jaren in gebruik binnen de granenteelt, geschikt te maken voor gras. Hij vertelt hierover voor de camera van VeeteeltGRAS TV.
Melkveehouder Piet Jan Thibaudier vertelt over hoe hij vier bigbags kunstmest bespaarde door het strooien met de Yara N-sensor.
REAGEER