maandag, 3 februari, 2020 Landbouwminister Schouten wil het gebruik van glyfosaat op gronden van Staatsbosbeheer in twee jaar tijd afbouwen naar nul. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. Het gebruik van glyfosaat wordt ook verboden op pachtgronden van Staatsbosbeheer aan derden. In nieuw op te stellen pachtcontracten wordt het verbod opgenomen. Lopende pachtcontracten, waarin het middel nog wel is toegestaan, worden uitgefaseerd. Uitgraven en verwijderenHet gebruik van glyfosaat binnen Staatsbosbeheer was al gereguleerd en mocht alleen gebruikt worden voor de bestrijding van invasieve exoten. Dit betreft planten die een bedreiging vormen voor mens en natuur. De terreinbeheerder gaat de ongewenste vegetatie nu te lijf door bijvoorbeeld het uitgraven en verwijderen van dichte clusters. Het is de verwachting dat de betreffende planten vervolgens met verstorende beheermaatregelen, zoals intensief maaien, kunnen worden beheerst.
0 reacties
|
Glyfosaat in de ban op pachtgronden Staatsbosbeheer
![]() |
Landbouwminister Schouten wil het gebruik van glyfosaat op gronden van Staatsbosbeheer in twee jaar tijd afbouwen naar nul. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.
Het gebruik van glyfosaat wordt ook verboden op pachtgronden van Staatsbosbeheer aan derden. In nieuw op te stellen pachtcontracten wordt het verbod opgenomen. Lopende pachtcontracten, waarin het middel nog wel is toegestaan, worden uitgefaseerd.
Uitgraven en verwijderen
Het gebruik van glyfosaat binnen Staatsbosbeheer was al gereguleerd en mocht alleen gebruikt worden voor de bestrijding van invasieve exoten. Dit betreft planten die een bedreiging vormen voor mens en natuur. De terreinbeheerder gaat de ongewenste vegetatie nu te lijf door bijvoorbeeld het uitgraven en verwijderen van dichte clusters. Het is de verwachting dat de betreffende planten vervolgens met verstorende beheermaatregelen, zoals intensief maaien, kunnen worden beheerst.
REAGEER