donderdag, 19 juli, 2018 Agrifirm heeft een eigen concept ontwikkeld voor tmr-voeren. Met de toepassing van TMR Constant kunnen veehouders volgens de voerfabrikant de penswerking verbeteren en daardoor meer melk uit ruwvoer halen. Agrifirm schat dat zo’n 60 procent van de melkveehouders met een voermengwagen werkt en dat op tien procent van de bedrijven een volledig gemengd rantsoen, zonder individuele krachtvoerverstrekking, wordt gevoerd. ‘In veel gevallen is in de uitvoering nog verbetering mogelijk’, stelt tmr-specialist Jonne Twerda. ‘Koeien kunnen vaak nog selecteren en daardoor wijkt het opgenomen rantsoen voor individuele dieren soms sterk af van het gevoerde rantsoen.’ Ook voederwinning aanpassenHet concept TMR Constant is een doorontwikkeling van compact voeren en draait om meer dan het toevoegen van water. ‘Samen met de veehouder stellen we een protocol op voor de volgorde van het laden van voedermiddelen en mengtijden’, legt Twerda uit. Hij adviseert veehouders die dit concept toepassen om ook hun voederwinning aan te passen om maximaal van de voordelen te profiteren. ‘Doordat de pens constant gevuld blijft, is een goede penswerking gegarandeerd en aanvulling met structuur niet nodig. Dit maakt het mogelijk om kuilen te voeren met een hoge voerderwaarde’, aldus de specialist. 1,9 kilo meer melkVolgens Twerda heeft de toepassing van TMR Constant op de tien bedrijven waar het concept is getest, geleid tot 1,9 kilo melk per koe per dag extra, een verhoging van de voerefficiëntie en een verbetering van de benutting van het eigen ruwvoer. In het julinummer van Veeteelt leest u een achtergrondverhaal over het nieuwe voerconcept. De nieuwe Veeteelt valt vanaf vandaag in de brievenbus.
0 reacties
|
Agrifirm introduceert nieuw concept voor tmr-voeren
Agrifirm heeft een eigen concept ontwikkeld voor tmr-voeren. Met de toepassing van TMR Constant kunnen veehouders volgens de voerfabrikant de penswerking verbeteren en daardoor meer melk uit ruwvoer halen.
Agrifirm schat dat zo’n 60 procent van de melkveehouders met een voermengwagen werkt en dat op tien procent van de bedrijven een volledig gemengd rantsoen, zonder individuele krachtvoerverstrekking, wordt gevoerd.
‘In veel gevallen is in de uitvoering nog verbetering mogelijk’, stelt tmr-specialist Jonne Twerda. ‘Koeien kunnen vaak nog selecteren en daardoor wijkt het opgenomen rantsoen voor individuele dieren soms sterk af van het gevoerde rantsoen.’
Ook voederwinning aanpassen
Het concept TMR Constant is een doorontwikkeling van compact voeren en draait om meer dan het toevoegen van water. ‘Samen met de veehouder stellen we een protocol op voor de volgorde van het laden van voedermiddelen en mengtijden’, legt Twerda uit.
Hij adviseert veehouders die dit concept toepassen om ook hun voederwinning aan te passen om maximaal van de voordelen te profiteren. ‘Doordat de pens constant gevuld blijft, is een goede penswerking gegarandeerd en aanvulling met structuur niet nodig. Dit maakt het mogelijk om kuilen te voeren met een hoge voerderwaarde’, aldus de specialist.
1,9 kilo meer melk
Volgens Twerda heeft de toepassing van TMR Constant op de tien bedrijven waar het concept is getest, geleid tot 1,9 kilo melk per koe per dag extra, een verhoging van de voerefficiëntie en een verbetering van de benutting van het eigen ruwvoer.
In het julinummer van Veeteelt leest u een achtergrondverhaal over het nieuwe voerconcept. De nieuwe Veeteelt valt vanaf vandaag in de brievenbus.
REAGEER