donderdag, 24 maart, 2022 FrieslandCampina start een grootschalige pilot bij 200 melkveebedrijven met het voeradditief Bovaer. Het DSM-voeradditief werd recent door de Europese commissie goedgekeurd en verlaagt de methaanemissie met gemiddeld dertig procent. Opschaling in 2023Het voeradditief wordt via Agrifirm aan de deelnemende veehouders geleverd. Het is de bedoeling dat ongeveer 200 Nederlandse FrieslandCampina-melkveebedrijven in de tweede helft van 2022 aan de pilot deelnemen. Afhankelijk van de uitkomsten wordt het gebruik van Bovaer vanaf 2023 verder opgeschaald. Proef van zes maandenDe deelnemende bedrijven worden zes maanden gevolgd en de ervaringen gemonitord. Ook de economische aspecten worden hierbij meegenomen. Agrifirm is de eerste partij waarmee wordt samengewerkt, maar er is ook contact met andere voerleveranciers over het vervolg. Verkleining footprint met 10 procentEerdere proeven met Bovaer op de Dairy Campus in Leeuwarden lieten een methaanreductie van gemiddeld 30 procent enterische emissies (emissies vanuit de pens) per kilogram melk zien. Dit leidt tot een verkleining van de CO2-footprint met ongeveer 10 procent. FrieslandCampina maakte een video bij melkveehouder Richard Korrel waarin ondermeer CEO Hein Schumacher uitleg geeft over de pilot. Klik hier om het filmpje te bekijken.
0 reacties
|
200 FrieslandCampina-boeren testen methaanremmer Bovaer
FrieslandCampina start een grootschalige pilot bij 200 melkveebedrijven met het voeradditief Bovaer.
Het DSM-voeradditief werd recent door de Europese commissie goedgekeurd en verlaagt de methaanemissie met gemiddeld dertig procent.
Opschaling in 2023
Het voeradditief wordt via Agrifirm aan de deelnemende veehouders geleverd. Het is de bedoeling dat ongeveer 200 Nederlandse FrieslandCampina-melkveebedrijven in de tweede helft van 2022 aan de pilot deelnemen. Afhankelijk van de uitkomsten wordt het gebruik van Bovaer vanaf 2023 verder opgeschaald.
Proef van zes maanden
De deelnemende bedrijven worden zes maanden gevolgd en de ervaringen gemonitord. Ook de economische aspecten worden hierbij meegenomen. Agrifirm is de eerste partij waarmee wordt samengewerkt, maar er is ook contact met andere voerleveranciers over het vervolg.
Verkleining footprint met 10 procent
Eerdere proeven met Bovaer op de Dairy Campus in Leeuwarden lieten een methaanreductie van gemiddeld 30 procent enterische emissies (emissies vanuit de pens) per kilogram melk zien. Dit leidt tot een verkleining van de CO2-footprint met ongeveer 10 procent.
FrieslandCampina maakte een video bij melkveehouder Richard Korrel waarin ondermeer CEO Hein Schumacher uitleg geeft over de pilot. Klik hier om het filmpje te bekijken.
REAGEER