Veeteelt GRAS

Melkveehouder Cees de Jong neemt ons mee het grasland in
Voeding  12 mrt 2019
Vlogger Cees de Jong combineert vers gras met topproductie...De nieuwe VeeteeltGRAS-vlogger Cees de Jong bereidt zich in zijn eerste vlog voor op het nieuwe weideseizoen en vertelt waarom hij zijn koeien laat weiden. Verder laat de melkveehouder uit Hoogblokland zien waar het...Lees verder >
Hendrik Hingstman verkoopt een minigrasveld in een doos
Voeding  12 mrt 2019
Grasveld in doos maakt huisdier blijEen grasveldje van 60 bij 40 centimeter in een waterdichte doos. Dat is wat Hendrik Hingstman uit Vries wekelijks teelt en verkoopt aan burgers met huisdieren. Het multifunctionele grasveld doet dienst als relaxligbed,... 1Lees verder >
Steeds meer kunstmestgiften bevatten in het voorjaar zwavel
Voeding  12 mrt 2019
Vooral in het voorjaar een zwaveltekort op graslandHet tekort aan zwavel op grasland loopt vooral in het voorjaar op. Dit komt door de sterk teruglopende depositie van zwavel uit de lucht. Zwavel wordt wel aangevoerd via drijfmest, maar deze komt vanwege de organische...Lees verder >
Bij Nieuw Nederlands Weiden draaien de koeien rondjes over het weideplatform
Voeding  12 mrt 2019
‘Honderden veehouders starten met Nieuw Nederlands Weiden’...Nadat afgelopen jaar een zestal demonstratiebedrijven hun ervaringen met Nieuw Nederlands Weiden deelden, schakelen er komend weideseizoen meer veehouders over op het nieuwe beweidingssysteem. Die verwachting spreekt...Lees verder >
De pH in de pens is juist het hoogst gedurende de beweiding
Voeding  11 mrt 2019
Geen pensverzuring door vers weidegrasOndanks een hoge verteerbaarheid en een hoog suikergehalte levert weidegras geen risico op voor pensverzuring, zo blijkt uit onderzoek dat Amazing Grazing in 2018 op Dairy Campus heeft uitgevoerd. Hierbij kregen koeien...Lees verder >
Bij bewerken via vaste rijpaden is vijf tot vijftien procent meeropbrengst te behalen
Voeding  05 mrt 2019
Video: meer gras bij bewerken via vaste rijpadenGrasland dat vanaf vaste rijpaden wordt bewerkt, levert vijf tot vijftien procent meer opbrengst dan percelen met een conventionele manier van land bewerken. Dat blijkt uit een praktijkdemo op verdichtingsgevoelige...Lees verder >
Bij een actief bodemleven blijven er alleen stiksels en elastiek over van een onderbroek die twee maanden in de grond zit
Voeding  05 mrt 2019
Bodemleven maakt van een onderbroek een stringWie de activiteit van de organische stof in de bodem wil bepalen, kan een onderbroek (honderd procent katoen) op zo’n 10 centimeter diepte plat in de grond begraven. Gezond bodemleven eet in twee maanden het katoen op,...Lees verder >
Het mobiele LF-lab bepaalt in acht seconden de belangrijkste gehalten in vers gras
Voeding  05 mrt 2019
Voerleverancier biedt klanten kwaliteitsbepaling vers gras...Mengvoercoöperatie De Samenwerking in Haastrecht biedt haar klanten komend seizoen een nieuwe service aan. Eens per twee weken kunnen melkveehouders vers gras laten onderzoeken op graskwaliteit. De coöperatie gebruikt...Lees verder >
Praktijknetwerk ‘Maximaal melk uit gras’ liet weidemelk onderzoeken op kwaliteit
Economie  05 mrt 2019
Meer korte vetzuurketens in weidemelkWeidemelk heeft meer korte vetzuurketens dan melk van koeien die op stal staan. Dit kwam naar voren uit een analyse naar productkwaliteit, in opdracht van het praktijknetwerk ‘Maximaal melk uit gras’. Een van de doelen...Lees verder >
Hoogleraar Friedhelm Taube beschouwt gras als het gewas van de toekomst voor de Nederlandse melkveehouderij
Voeding  04 mrt 2019
Nieuwe hoogleraar graslandkunde: ‘Gras is meer dan voer’‘Met de teelt van gras produceren melkveehouders niet alleen voer, ze leveren ook diensten aan de samenleving.’ Dit stelt de Duitse hoogleraar Friedhelm Taube in een exclusief interview in VeeteeltGRAS. Taube is...Lees verder >
De perskoek die overblijf na raffinage van grasklaver is geschikt voor melkvee
Voeding  04 mrt 2019
Raffinage maakt graseiwit bruikbaar voor varkens en pluimvee...Seges, de Deense voorlichtingsdienst voor land- en tuinbouw, heeft een methode ontwikkeld om eiwit uit gras en klaver te winnen en te verwerken in veevoer voor varkens en pluimvee. Bij de graseiwitraffinage wordt vers ...Lees verder >
Dit jaar wordt het logo ‘100 % grass-fed’ gelanceerd.
Voeding  01 mrt 2019
Nieuw zuivellabel ‘100 procent grasmelk’ in de VSDe Amerikaanse zuivelfabrieken Maple Hill en Organic Valley lanceren dit jaar een label in de Verenigde Staten voor melk afkomstig van biologische koeien die louter gras gevoerd krijgen.  Volgens de organisaties wordt...Lees verder >
Langere wortels maken een jonge grasplant beter bestand tegen de droogte
Voeding  21 feb 2019
Jonge grasmat beter bestand tegen de droogteJonge graspercelen kunnen de droge periodes beter doorstaan dan percelen met een grasmat die twee jaar of ouder is. Dat is de ervaring van de bedrijven die deelnemen aan het project Koeien & Kansen. In het droge...Lees verder >
Een snede van 4 ton droge stof heeft gemiddeld 25 gram ruw eiwit minder dan een snede van 3 ton
Voeding  11 feb 2019
Ruw eiwit in eerste snedes daalt 4 gram per dagHet ruweiwitgehalte in de eerste twee maaisnedes van het jaar daalt iedere dag dat het langer op het land staat 3,5 tot 4,5 gram per kilo droge stof. Dat blijkt uit een modelstudie uitgevoerd door Jantine van Middelkoop...Lees verder >
In Duitsland verkoopt de slachterij Westfleisch weidevlees van melkkoeien
Economie  29 jan 2019
Duitse slachterij start met weiderundvleesDe Duitse slachterij Westfleisch introduceert een concept voor vlees van koeien die weidegang hebben gehad. Westfleisch begint dit jaar met het weidevleesconcept met zo’n 2000 slachtkoeien uit de regio’s Ostfriesland en... 1Lees verder >

Pagina's