Nederlander at afgelopen jaar meer rundvlees
De consumptie van rundvlees per hoofd van de bevolking is in Nederland in 2021 gestegen van 15,1 naar 15,3 kg.
Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van en betaald door Wakker Dier.
Ook totale vleesconsumptie stijgt
In 2018 en 2019 was de consumptie van rundvlees nog 15,5 kg per hoofd van de bevolking. De consumptie van kalfsvlees ligt al jaren stabiel op circa 1,3 kg per Nederlander. Ook de totale vleesconsumptie steeg vorig jaar: van gemiddeld 75,9 naar 76,1 kg.
Meer ruimte voor horeca
Opvallend is dat de verkoop van rundvlees via het retailkanaal in 2021 iets steeg. Voor de andere vleessoorten daalde voor de retail juist de omzet, nadat die in 2020 fors was gestegen als gevolg van de coronamaatregelen. Door de iets ruimere mogelijkheden voor de horeca en foodservice in 2021 in vergelijking met 2020 nam de vleesverkoop via dit kanaal vorig jaar weer toe.