Voederbieten telen biedt zekerheid in opbrengst

‘Voederbieten zijn een interessant gewas voor veehouders die gaan voor een goed bedrijfsrendement’, vertelt Arjen Mosselman, accountmanager bij DLF, in onderstaande video. Voederbieten zijn daarnaast een droogtetolerant gewas, dus vormen bij droge zomers een zekerheid in ruwvoeropbrengst.

Akkerbouwer Dingeman Langestraat, die op zijn bedrijf in Abbenbroek ook een twintigtal koeien houdt, vertelt onder meer over het teeltproces van de voederbiet. Hij verbouwde afgelopen jaar 18 ha voederbieten. De ervaring van Langestraat leert dat het versnipperen van de biet en deze gelijktijdig met de mais in te kuilen het beste effect heeft.


REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.