Fokkerij

Titelprolongatie voor Dynamic Horizon op 85e Vebo

Voor het tweede jaar op rij won Dynamic Horizon (v. Pepper) van Cees de Groot het algemeen kampioenschap in Rijpwetering (foto: Harrie van Leeuwen)
Voor het tweede jaar op rij won Dynamic Horizon (v. Pepper) van Cees de Groot het algemeen kampioenschap in Rijpwetering (foto: Harrie van Leeuwen)

Dynamic Horizon heeft net als vorig jaar het algemeen kampioenschap zwartbont in de wacht gesleept op de Vebo.

De zevenjarige Pepperdochter van Cees de Groot uit Zoetermeer won in Rijpwetering ook de seniortitel. In de seniorenklasse versloeg ze Renske 93 (v. Seaver) van zuivelboerderij Van Wees uit Nieuw-Vennep.

Dagzege bij rood voor Venne Bea 171

Op de 85e editie van de Vebo ging het algemeen kampioenschap bij roodbont naar Venne Bea 171 van kaasboerderij Schrama uit Rijpwetering. De Topfitdochter was eerder op de dag al de sterkste in de middenklasse. Daar hield ze Anja 100 (v. Carnival) van maatschap Verduijn uit Kamerik van het goud af.

Beste  bedrijfsgroep voor Verduijn

De familie Verduijn viel in Rijpwetering vaker in de prijzen bij roodbont. Zo wonnen de melkveehouders uit Kamerik ook de titel bij de oude koeien met opnieuw een Carnivaldochter, Dolly 43. Bij de roodbontvaarzen eiste stalgenote Koosje 223 (v. Altitude) de titel op. Ook de beste bedrijfsgroep kwam op naam van het Utrechtse bedrijf.

De reservetitels bij de roodbonte senioren en vaarzen waren achtereenvolgens voor Passiehoeve Connie 22 (v. Pleasure) van Arjo en Miranda Hoogerbrugge uit Woubrugge en Betje 123 (v. Stevie van de Perzikshoeve) van Cees de Groot.

Dubbelslag voor Verkleij

Bij zwartbont sloeg de firma Verkleij uit Hazerswoude Dorp in de middenklasse een dubbelslag met twee Frisia’s. King Docdochter Aurora Frisia 307 won het onderonsje tussen de twee stalgenoten. Voor Aurora Frisia 316 (v. Chuck) restte het zilver. Ook stelden de Zuid-Hollandse veehouders de beste bedrijfsgroep samen.

Kaasboerderij Schrama uit Rijpwetering nam bij de zwartbontvaarzen de titel mee naar huis. Venne Bea 196 (v. Lighthouse) bleek te sterk voor Boukje 98 (v. Brekem) van zuivelboerderij Van Wees uit Nieuw-Vennep.