De Weideman

Tip van de Weideman: Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Werk alvast de afrastering bij om een vlotte start te kunnen maken, tipt De Weideman
Werk alvast de afrastering bij om een vlotte start te kunnen maken, tipt De Weideman

Hoeveel vers gras kreeg jij vorig jaar ondanks die droogte nog rechtstreeks in de koeien? En hoe verliep het ureumgehalte door het seizoen heen? Als het goed is kun je het nakijken in je verse KringloopWijzer-cijfers.

Een nieuw seizoen met nieuwe kansen staat voor de deur. Welke ambities durf jij jezelf te stellen? Moet het weiden vooral wat makkelijker en beter gaan, of heb je het goed onder de knie en geef jij gas om twintig procent meer vers gras rechtstreeks te benutten? Een vlakker verloop van het ureum in melk kan ook een mooi doel zijn en vooral, een iets lager niveau. Tussen de 15 en 19 aanhouden vergt sturen, maar is haalbaar en gezonder voor de koeien.

Aan de slag met afrastering, dammen en kavelpaden

Het zijn doelen die je ook prima kunt delen met je voeradviseur, dan weet die ook waar jij voor gaat en kan hij je helpen sturen en motiveren. Om een vlotte start te maken kun je alvast wat zaken voorbereiden: je rasters bijwerken. Drinkbakken schoonmaken en klaarzetten. Dammen en kavelpaden verbeteren. En eventueel een ander type krachtvoer naast het eiwitrijke gras kiezen en tijdig bestellen.   

de Weideman