dinsdag, 2 juli, 2019 Tussen 1998 en 2018 is de wereldwijde melkproductie met 63 procent gegroeid. Dat is bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse congres van de internationale zuivelonderzoeksorganisatie IFCN, waarbij zuivelexperts uit 48 landen bijeenkwamen. Op het congres dat plaatsvond in Berlijn werd ook gekeken naar de toekomst van de zuivelsector. Onderzoekers verwachten dat de melkproductie in 2040 zo’n 45 procent hoger zal liggen dan nu. De reden voor de stijging in melkproductie is grotendeels gedreven door bevolkingsgroei en de stijgende behoefte aan melk. Stijgende melkproductieDe stijgende behoefte aan melk moet worden ingevuld door de melkproductie van 20 miljoen minder bedrijven dan er nu zijn. Het gat dat de afname in aantal bedrijven achterlaat in melkproductie, wordt opgevuld doordat de overgebleven bedrijven groter worden in aantal dieren en een stijgende melkproductie per koe. Plantaardige melkVerder werd er op het congres gesproken over de alternatieve melkproducten die aan terrein lijken te winnen, zoals plantaardige melkvervangers. Deze producten stijgen in waarde en productievolume, maar in 2018 was dit marktsegment slechts 4 procent van de totale verkoop van melk.
0 reacties
|
Wereldwijde melkproductie in 20 jaar met 63 procent gegroeid
![]() |
Tussen 1998 en 2018 is de wereldwijde melkproductie met 63 procent gegroeid. Dat is bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse congres van de internationale zuivelonderzoeksorganisatie IFCN, waarbij zuivelexperts uit 48 landen bijeenkwamen.
Op het congres dat plaatsvond in Berlijn werd ook gekeken naar de toekomst van de zuivelsector. Onderzoekers verwachten dat de melkproductie in 2040 zo’n 45 procent hoger zal liggen dan nu. De reden voor de stijging in melkproductie is grotendeels gedreven door bevolkingsgroei en de stijgende behoefte aan melk.
Stijgende melkproductie
De stijgende behoefte aan melk moet worden ingevuld door de melkproductie van 20 miljoen minder bedrijven dan er nu zijn. Het gat dat de afname in aantal bedrijven achterlaat in melkproductie, wordt opgevuld doordat de overgebleven bedrijven groter worden in aantal dieren en een stijgende melkproductie per koe.
Plantaardige melk
Verder werd er op het congres gesproken over de alternatieve melkproducten die aan terrein lijken te winnen, zoals plantaardige melkvervangers. Deze producten stijgen in waarde en productievolume, maar in 2018 was dit marktsegment slechts 4 procent van de totale verkoop van melk.
REAGEER