dinsdag, 14 april, 2020 Voerprijzen stijgen door beperkte beschikbaarheid. Logistieke problemen zorgen ervoor dat overzeese producten minder snel of met mindere hoeveelheden in Europa aankomen. Dat meldt Liba Advisering. De sojaschrootprijzen maken bokkensprongen als gevolg van de coronacrisis: sinds begin maart is de sojaprijs met 80 euro per ton opgelopen. De laatste week valt de prijs weer terug met 30 euro per ton. Minder koolzaad verwerktKoolzaadschroot volgt de markt van sojaschroot. Prijstechnisch is koolzaadschroot momenteel goedkoper dan sojaschroot. De verwachting is wel dat deze prijs zal oplopen. De lage olieprijs zorgt ervoor dat koolzaadolie niet concurrerend is. Hierdoor wordt er minder koolzaad gecrusht. Vraag naar koolzaadschrootDe vraag naar koolzaadschroot is wel hoog, onder invloed van GMO-vrije melk. Meer melkveehouders schakelen al dan niet verplicht om. In rantsoenen betekent dit dat sojaschroot vervangen wordt door koolzaadschroot of andere eiwithoudende producten. EnergiegewassenMais en graan kennen stabiele prijzen. Tarwe en gerst zijn op het moment interessant geprijsd, dit mede door de goede opbrengsten van gerst en tarwe dit jaar. Bijproducten en vulmiddelenBijproducten zijn vaak een reststroom van een productieproces. Veel van deze processen draaien momenteel niet op volle capaciteit. De beschikbaarheid van bijproducten is laag en de prijzen zijn relatief hoog ten opzichte van droge producten. Een uitzondering hierop zijn de aardappelen, deze worden afgezet als veevoeder.
0 reacties
|
Sojaschrootprijs maakt bokkensprongen
Voerprijzen stijgen door beperkte beschikbaarheid. Logistieke problemen zorgen ervoor dat overzeese producten minder snel of met mindere hoeveelheden in Europa aankomen. Dat meldt Liba Advisering.
De sojaschrootprijzen maken bokkensprongen als gevolg van de coronacrisis: sinds begin maart is de sojaprijs met 80 euro per ton opgelopen. De laatste week valt de prijs weer terug met 30 euro per ton.
Minder koolzaad verwerkt
Koolzaadschroot volgt de markt van sojaschroot. Prijstechnisch is koolzaadschroot momenteel goedkoper dan sojaschroot. De verwachting is wel dat deze prijs zal oplopen. De lage olieprijs zorgt ervoor dat koolzaadolie niet concurrerend is. Hierdoor wordt er minder koolzaad gecrusht.
Vraag naar koolzaadschroot
De vraag naar koolzaadschroot is wel hoog, onder invloed van GMO-vrije melk. Meer melkveehouders schakelen al dan niet verplicht om. In rantsoenen betekent dit dat sojaschroot vervangen wordt door koolzaadschroot of andere eiwithoudende producten.
Energiegewassen
Mais en graan kennen stabiele prijzen. Tarwe en gerst zijn op het moment interessant geprijsd, dit mede door de goede opbrengsten van gerst en tarwe dit jaar.
Bijproducten en vulmiddelen
Bijproducten zijn vaak een reststroom van een productieproces. Veel van deze processen draaien momenteel niet op volle capaciteit. De beschikbaarheid van bijproducten is laag en de prijzen zijn relatief hoog ten opzichte van droge producten. Een uitzondering hierop zijn de aardappelen, deze worden afgezet als veevoeder.
REAGEER