Ruweiwitgehalte in zomerkuilen loopt steeds verder terug


De najaarskuilen zijn afgelopen jaren juist tamelijk eiwitrijk geweest
vrijdag, 10 juli, 2020

Door de droogte is het ruweiwitgehalte in zomerkuilen de afgelopen jaren steeds verder afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van Eurofins Agro.

In rode gebieden op bijgaand kaartje lag het ruweiwitgehalte in zomerkuilen in 2019 zelfs onder de 145 gram per kilo droge stof.

Eiwitrijke najaarskuilen

De najaarskuilen zijn afgelopen jaren juist tamelijk eiwitrijk geweest. Zo lag het ruweiwitgehalte in herfstkuilen in 2019 in veel gebieden tussen de 175 en 185 gram per kilo droge stof.

Door het dalende ruweiwitgehalte in zomerkuilen wordt het winnen van goede kuilen in de lente en herfst steeds belangrijker, geeft Eurofins Agro aan. Het bedrijf wijst daarbij ook op het feit dat melkveehouders steeds meer eiwit van eigen land moeten halen.


0 reacties

De najaarskuilen zijn afgelopen jaren juist tamelijk eiwitrijk geweest
vrijdag, 10 juli, 2020

Door de droogte is het ruweiwitgehalte in zomerkuilen de afgelopen jaren steeds verder afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van Eurofins Agro.

In rode gebieden op bijgaand kaartje lag het ruweiwitgehalte in zomerkuilen in 2019 zelfs onder de 145 gram per kilo droge stof.

Eiwitrijke najaarskuilen

De najaarskuilen zijn afgelopen jaren juist tamelijk eiwitrijk geweest. Zo lag het ruweiwitgehalte in herfstkuilen in 2019 in veel gebieden tussen de 175 en 185 gram per kilo droge stof.

Door het dalende ruweiwitgehalte in zomerkuilen wordt het winnen van goede kuilen in de lente en herfst steeds belangrijker, geeft Eurofins Agro aan. Het bedrijf wijst daarbij ook op het feit dat melkveehouders steeds meer eiwit van eigen land moeten halen.

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.