woensdag, 20 mei, 2020 In Duitsland zijn de eerste fokveeveilingen weer gehouden. Op de fokveeveiling in Fließem op donderdag 14 mei verruilden 31 afgekalfde vaarzen van eigenaar voor een gemiddelde prijs van 1707 euro. Het gemiddelde lag daarmee ruim honderd euro hoger dan tijdens de voorgaande veiling begin maart. Door de uitbraak van het coronavirus werden de veilingen daarna afgelast. Genoeg animo bij kopersVolgens ki-organisatie RUW was het aanbod voor de veiling nog wat krap, omdat niet alle fokkers en RUW-leden zich voor konden stellen dat de veiling daadwerkelijk plaats zou vinden. Wel was er genoeg animo voor de veiling bij kopers. Niet alleen Duitse kopers, maar ook kopers uit België en Luxemburg sloegen hun slag. MondkapjesVeilingbezoekers moesten mondkapjes dragen en zich houden aan de maatregel van 1,5 meter afstand. Ook moesten ze zich registreren. RUW stelde vantevoren al dat de veiling niet gezien moet worden als een ‘uitje’ en vroeg keuringsliefhebbers en kinderen met klem om thuis te blijven. In Duitsland verruilt nog altijd veel fok- en gebruiksvee via een veiling van eigenaar. Ook worden er veel vaarzen via de veilingen geëxporteerd, waaronder naar Nederland.
0 reacties
|
Ruim 1700 euro voor eerste Duitse fokveeveiling sinds maart
![]() |
In Duitsland zijn de eerste fokveeveilingen weer gehouden.
Op de fokveeveiling in Fließem op donderdag 14 mei verruilden 31 afgekalfde vaarzen van eigenaar voor een gemiddelde prijs van 1707 euro. Het gemiddelde lag daarmee ruim honderd euro hoger dan tijdens de voorgaande veiling begin maart. Door de uitbraak van het coronavirus werden de veilingen daarna afgelast.
Genoeg animo bij kopers
Volgens ki-organisatie RUW was het aanbod voor de veiling nog wat krap, omdat niet alle fokkers en RUW-leden zich voor konden stellen dat de veiling daadwerkelijk plaats zou vinden. Wel was er genoeg animo voor de veiling bij kopers. Niet alleen Duitse kopers, maar ook kopers uit België en Luxemburg sloegen hun slag.
Mondkapjes
Veilingbezoekers moesten mondkapjes dragen en zich houden aan de maatregel van 1,5 meter afstand. Ook moesten ze zich registreren. RUW stelde vantevoren al dat de veiling niet gezien moet worden als een ‘uitje’ en vroeg keuringsliefhebbers en kinderen met klem om thuis te blijven.
In Duitsland verruilt nog altijd veel fok- en gebruiksvee via een veiling van eigenaar. Ook worden er veel vaarzen via de veilingen geëxporteerd, waaronder naar Nederland.
REAGEER