Rauwe melk beschermt tegen astma en voedselallergie


Het beschermend effect van rauwe melk wordt vernietigd bij de gangbare industriële verwerking
woensdag, 11 december, 2019

Drinken van rauwe koemelk biedt bescherming tegen het ontstaan van allergische astma en voedselallergie. Dit concludeert promotieonderzoeker Suzanne Abbring van de Universiteit van Utrecht in haar proefschrift.

Het beschermend effect van rauwe, onbewerkte koemelk wordt veroorzaakt door zogenaamde bioactieve wei-eiwitten die een positieve invloed hebben op het immuunsysteem. Dit toonde de onderzoekster aan in modelonderzoek bij muizen en werd bevestigd door onderzoek bij kinderen met koemelkallergie. Het beschermende effect van rauwe melk wordt vernietigd bij de gangbare industriële verwerking.

 

 

 



Het beschermend effect van rauwe melk wordt vernietigd bij de gangbare industriële verwerking
woensdag, 11 december, 2019

Drinken van rauwe koemelk biedt bescherming tegen het ontstaan van allergische astma en voedselallergie. Dit concludeert promotieonderzoeker Suzanne Abbring van de Universiteit van Utrecht in haar proefschrift.

Het beschermend effect van rauwe, onbewerkte koemelk wordt veroorzaakt door zogenaamde bioactieve wei-eiwitten die een positieve invloed hebben op het immuunsysteem. Dit toonde de onderzoekster aan in modelonderzoek bij muizen en werd bevestigd door onderzoek bij kinderen met koemelkallergie. Het beschermende effect van rauwe melk wordt vernietigd bij de gangbare industriële verwerking.

 

 

 



Reacties


REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.