Oprichters Vegetarische Slager gaan in plantaardige ‘zuivel’


Het bedrijf ‘Those vegan cowboys’ richt zicht op de ontwikkeling van een proces om in een fabriek zuivel te maken uit gras
woensdag, 3 juni, 2020

Op 1 juni – wereldmelkdag  lanceerden Jaap Korteweg en Nico Koffeman, oprichters van de Vegetarische Slager, hun nieuwe bedrijf Those Vegan Cowboys. Met deze onderneming richten ze zich op de ontwikkeling van een proces om zonder koeien zuivel uit gras te maken.

De ondernemers hebben een volledig uitgerust laboratorium, inclusief 16 personeelsleden, op het terrein van de Universiteit van Gent overgenomen. In dit lab werden eerder humane eiwitten voor medische toepassingen geproduceerd. Korteweg en Koffeman willen deze ervaring inzetten om nieuwe plantaardige levensmiddelen te ontwikkelen met de dezelfde smaak als traditionele melk, kaas, yoghurt en boter.  

Zeven jaar nodig

De onderzoekers gaan in Gent samenwerken met wetenschappers om een proces te ontwikkelen om via fermentatie gras om te zetten in melkeiwitten. De ondernemers verwachten dat het nog zo’n zeven jaar duurt voordat ze op serieuze schaal met producten op de markt kunnen komen.

 

 


0 reacties

Het bedrijf ‘Those vegan cowboys’ richt zicht op de ontwikkeling van een proces om in een fabriek zuivel te maken uit gras
woensdag, 3 juni, 2020

Op 1 juni – wereldmelkdag  lanceerden Jaap Korteweg en Nico Koffeman, oprichters van de Vegetarische Slager, hun nieuwe bedrijf Those Vegan Cowboys. Met deze onderneming richten ze zich op de ontwikkeling van een proces om zonder koeien zuivel uit gras te maken.

De ondernemers hebben een volledig uitgerust laboratorium, inclusief 16 personeelsleden, op het terrein van de Universiteit van Gent overgenomen. In dit lab werden eerder humane eiwitten voor medische toepassingen geproduceerd. Korteweg en Koffeman willen deze ervaring inzetten om nieuwe plantaardige levensmiddelen te ontwikkelen met de dezelfde smaak als traditionele melk, kaas, yoghurt en boter.  

Zeven jaar nodig

De onderzoekers gaan in Gent samenwerken met wetenschappers om een proces te ontwikkelen om via fermentatie gras om te zetten in melkeiwitten. De ondernemers verwachten dat het nog zo’n zeven jaar duurt voordat ze op serieuze schaal met producten op de markt kunnen komen.

 

 

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.