vrijdag, 1 mei, 2020 Door het verbeteren van het productieproces is de Groene Mineralen Centrale in Beltrum erin geslaagd een Groene Weide Meststof te produceren met minder zwavel en een aangepaste stikstof-kaliverhouding. Ook de geurproductie is verminderd. Door het lagere zwavelgehalte is deze kunstmestvervanger uit dierlijke mest meer geschikt voor bemesting van latere snedes. Dankzij de aangepaste stikstof-kaliverhouding sluit de samenstelling bovendien beter aan bij de behoefte van het gras. Vervanger van rijenbemesting in maisOok kan de meststof dienen als vervanger van rijenbemesting in mais. Daarvoor is een speciale bemester in de maak die de meststof – en eventueel borium – kan toedienen op het moment dat de plant 30 tot 50 centimeter hoog is en voedingsstoffen nodig heeft. Geraffineerd uit digestaatDe Groene Weide Meststof wordt via een ingewikkeld proces geraffineerd uit digestaat in de Groene Mineralen Centrale in Beltrum. Het werken aan de meststof is onderdeel van het project ‘Kunstmestvrije Achterhoek’. Veeteelt maakte vorig jaar een video van de productie van kunstmestvervanger uit dierlijke mest. Bekijk de video hier.
0 reacties
|
Minder zwavel in vernieuwde Groene Weide Meststof
![]() |
Door het verbeteren van het productieproces is de Groene Mineralen Centrale in Beltrum erin geslaagd een Groene Weide Meststof te produceren met minder zwavel en een aangepaste stikstof-kaliverhouding. Ook de geurproductie is verminderd.
Door het lagere zwavelgehalte is deze kunstmestvervanger uit dierlijke mest meer geschikt voor bemesting van latere snedes. Dankzij de aangepaste stikstof-kaliverhouding sluit de samenstelling bovendien beter aan bij de behoefte van het gras.
Vervanger van rijenbemesting in mais
Ook kan de meststof dienen als vervanger van rijenbemesting in mais. Daarvoor is een speciale bemester in de maak die de meststof – en eventueel borium – kan toedienen op het moment dat de plant 30 tot 50 centimeter hoog is en voedingsstoffen nodig heeft.
Geraffineerd uit digestaat
De Groene Weide Meststof wordt via een ingewikkeld proces geraffineerd uit digestaat in de Groene Mineralen Centrale in Beltrum. Het werken aan de meststof is onderdeel van het project ‘Kunstmestvrije Achterhoek’.
Veeteelt maakte vorig jaar een video van de productie van kunstmestvervanger uit dierlijke mest. Bekijk de video hier.
REAGEER