woensdag, 23 januari, 2019 Slechts twintig procent van de Amerikaanse consumenten vindt dat plantaardige dranken gebaseerd op bijvoorbeeld soja, amandel of hazelnoot de naam melk mogen dragen. ‘Fabrikanten van imitatiezuivel misleiden de consument’, stelt de National Milk Producers Federation. Dit schrijft de Amerikaanse nieuwssite The Bullvine. Melklabel niet acceptabelHet internationale onderzoeksbedrijf IPSOS vroeg in een enquête zo’n 2000 Amerikaanse consumenten naar hun ideeën over plantaardige ‘zuivel’-dranken. Slechts één op de vijf was van mening dat plantaardige dranken als ‘melk’ verkocht zouden worden. Zelfs onder consumenten die regelmatig dit soort dranken kopen, vindt een minderheid (41 procent) dat het plakken van een ‘melk’-label op dit soort producten acceptabel is. Echte melk meer eiwitUit de resultaten van de enquête blijkt ook dat er veel verwarring bestaat over de voedingswaarde van imitatiezuivel. Zo denkt meer dan een derde van de consumenten dat plantaardige dranken dezelfde hoeveelheid of zelfs meer eiwit bevatten dan koemelk. In werkelijkheid is het eiwitpercentage in echte melk tot wel acht keer hoger dan in imitatiedranken. Ook gaat meer dan de helft van de respondenten ervan uit dat het belangrijkste ingrediënt van plantaardige dranken de plant zelf is, terwijl het in de meeste gevallen om niet meer dan water met een smaakje gaat. Klantenmisleiding‘De onderzoeksresultaten bewijzen opnieuw dat de producenten van imitatiezuivel de consument bewust in verwarring brengen’, reageert Jim Mulhern, voorzitter van de National Milk Producers Federation (NMPF) in The Bullvine. Hij pleit voor het handhaven van strikte regelgeving vanuit de Amerikaanse overheid. ‘De fabrikanten van imitatiezuivel misleiden hun klanten door op producten met een lagere voedingswaarde het gezondheidsimago van melk te plakken’, vindt hij.
0 reacties
|
Meerderheid Amerikanen vindt imitatiezuivel geen melk
Slechts twintig procent van de Amerikaanse consumenten vindt dat plantaardige dranken gebaseerd op bijvoorbeeld soja, amandel of hazelnoot de naam melk mogen dragen. ‘Fabrikanten van imitatiezuivel misleiden de consument’, stelt de National Milk Producers Federation.
Dit schrijft de Amerikaanse nieuwssite The Bullvine.
Melklabel niet acceptabel
Het internationale onderzoeksbedrijf IPSOS vroeg in een enquête zo’n 2000 Amerikaanse consumenten naar hun ideeën over plantaardige ‘zuivel’-dranken. Slechts één op de vijf was van mening dat plantaardige dranken als ‘melk’ verkocht zouden worden. Zelfs onder consumenten die regelmatig dit soort dranken kopen, vindt een minderheid (41 procent) dat het plakken van een ‘melk’-label op dit soort producten acceptabel is.
Echte melk meer eiwit
Uit de resultaten van de enquête blijkt ook dat er veel verwarring bestaat over de voedingswaarde van imitatiezuivel. Zo denkt meer dan een derde van de consumenten dat plantaardige dranken dezelfde hoeveelheid of zelfs meer eiwit bevatten dan koemelk. In werkelijkheid is het eiwitpercentage in echte melk tot wel acht keer hoger dan in imitatiedranken. Ook gaat meer dan de helft van de respondenten ervan uit dat het belangrijkste ingrediënt van plantaardige dranken de plant zelf is, terwijl het in de meeste gevallen om niet meer dan water met een smaakje gaat.
Klantenmisleiding
‘De onderzoeksresultaten bewijzen opnieuw dat de producenten van imitatiezuivel de consument bewust in verwarring brengen’, reageert Jim Mulhern, voorzitter van de National Milk Producers Federation (NMPF) in The Bullvine. Hij pleit voor het handhaven van strikte regelgeving vanuit de Amerikaanse overheid. ‘De fabrikanten van imitatiezuivel misleiden hun klanten door op producten met een lagere voedingswaarde het gezondheidsimago van melk te plakken’, vindt hij.
REAGEER