Kwart Belgische consumenten koopt vaker lokaal sinds corona


Een op de zeven consumenten doet sinds de uitbraak van corona minder vaak boodschappen in supermarkten
vrijdag, 21 januari, 2022

Sinds de uitbraak van corona eet bijna een op de vier (23,6 procent) van de Belgische consumenten meer lokale producten.

Ook buurtwinkels, zoals kruideniers, bakkers en slagerijen) zijn meer in trek; een op de vijf consumenten haalt daar vaker dan vroeger boodschappen. Een op de zeven consumenten geeft aan juist minder aankopen te doen in supermarkten. Dat blijkt uit een bevraging onder 629 consumenten die het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) uitvoerde.

Meer aandacht voor samenstelling levensmiddelen

De stijgende populariteit van de korte keten sluit aan bij de trend dat consumenten bewuster omgaan met hun voedsel. Zo besteedde bijna een vijfde van de consumenten de afgelopen twee jaar meer aandacht aan de oorsprong en samenstelling van levensmiddelen. Bijna 21 procent is sinds de uitbraak van corona gezonder gaan eten en kiest vaker voor verse en/of biologische producten.


0 reacties

Een op de zeven consumenten doet sinds de uitbraak van corona minder vaak boodschappen in supermarkten
vrijdag, 21 januari, 2022

Sinds de uitbraak van corona eet bijna een op de vier (23,6 procent) van de Belgische consumenten meer lokale producten.

Ook buurtwinkels, zoals kruideniers, bakkers en slagerijen) zijn meer in trek; een op de vijf consumenten haalt daar vaker dan vroeger boodschappen. Een op de zeven consumenten geeft aan juist minder aankopen te doen in supermarkten. Dat blijkt uit een bevraging onder 629 consumenten die het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) uitvoerde.

Meer aandacht voor samenstelling levensmiddelen

De stijgende populariteit van de korte keten sluit aan bij de trend dat consumenten bewuster omgaan met hun voedsel. Zo besteedde bijna een vijfde van de consumenten de afgelopen twee jaar meer aandacht aan de oorsprong en samenstelling van levensmiddelen. Bijna 21 procent is sinds de uitbraak van corona gezonder gaan eten en kiest vaker voor verse en/of biologische producten.

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.