Johan Vernooij: ‘Smakelijkheid kun je niet uitdrukken, maar is erg belangrijk'


maandag, 23 september, 2019

Met een intensiteit van 21.000 kilo melk per hectare kan Johan Vernooij uit Werkhoven weinig aan het toeval overlaten.

Vernooy is een van de zeven finalisten voor de verkiezing van de Beste graslandboer 2019. Al in het vroege voorjaar gaat hij met de thermometer op pad om de ideale bodemtemperatuur voor bemesten vast te stellen. Met zijn voeradviseur gaat hij ook standaard het land in om de strategie scherp te stellen.

Gras groeit uit gras

‘Beweiden doen we in de zomermaanden dag en nacht om zoveel mogelijk vers gras in de koeien te krijgen. Omdat we zo intensief zijn, kan dat alleen met omweiden. Gras groeit uit gras en die groei moeten wij vanwege de beperkte oppervlakte maximaal benutten’, aldus Vernooy.

In de zomermaanden beregent Vernooij het grasland met behulp van het programma Beregeningssignaal. ‘Hierdoor blijft het gras groeien en voorkom ik in een droge periode dat het gras doorschiet.’

Weiden goed voor diergezondheid

Om de drie weken strooit Vernooij kleine hoeveelheden kunstmest, tot 15 september. ‘Dit houdt het gras aan de groei en voorkomt roestvorming, waardoor het gras smakelijk blijft. Smakelijkheid van gras kun je niet uitdrukken, maar is wel superbelangrijk. Zoveel mogelijk gras moet als vers gras door de koe.’

Veel weiden is volgens Vernooij ook goed voor de diergezondheid. ‘Hierdoor zijn onze koeien gemiddeld 5.08 jaar oud en loopt in dit koppel de enige levende mrij-tientonner.’

Wie meer wil weten over smakelijk grasland kan het filmpje van Johan Vernooy bekijken. Klik hier om het filmpje te bekijken.

En verdient hij de titel Beste graslandboer 2019? Stem dan hier op Johan Vernooy.


0 reacties

maandag, 23 september, 2019

Met een intensiteit van 21.000 kilo melk per hectare kan Johan Vernooij uit Werkhoven weinig aan het toeval overlaten.

Vernooy is een van de zeven finalisten voor de verkiezing van de Beste graslandboer 2019. Al in het vroege voorjaar gaat hij met de thermometer op pad om de ideale bodemtemperatuur voor bemesten vast te stellen. Met zijn voeradviseur gaat hij ook standaard het land in om de strategie scherp te stellen.

Gras groeit uit gras

‘Beweiden doen we in de zomermaanden dag en nacht om zoveel mogelijk vers gras in de koeien te krijgen. Omdat we zo intensief zijn, kan dat alleen met omweiden. Gras groeit uit gras en die groei moeten wij vanwege de beperkte oppervlakte maximaal benutten’, aldus Vernooy.

In de zomermaanden beregent Vernooij het grasland met behulp van het programma Beregeningssignaal. ‘Hierdoor blijft het gras groeien en voorkom ik in een droge periode dat het gras doorschiet.’

Weiden goed voor diergezondheid

Om de drie weken strooit Vernooij kleine hoeveelheden kunstmest, tot 15 september. ‘Dit houdt het gras aan de groei en voorkomt roestvorming, waardoor het gras smakelijk blijft. Smakelijkheid van gras kun je niet uitdrukken, maar is wel superbelangrijk. Zoveel mogelijk gras moet als vers gras door de koe.’

Veel weiden is volgens Vernooij ook goed voor de diergezondheid. ‘Hierdoor zijn onze koeien gemiddeld 5.08 jaar oud en loopt in dit koppel de enige levende mrij-tientonner.’

Wie meer wil weten over smakelijk grasland kan het filmpje van Johan Vernooy bekijken. Klik hier om het filmpje te bekijken.

En verdient hij de titel Beste graslandboer 2019? Stem dan hier op Johan Vernooy.

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.