Duurzaamheidsprogramma AH breidt uit met 150 veehouders


Met 150 nieuwe bedrijven komt het aantal veehouders dat melk gaat leveren binnen het duurzaamheidsprogramma van AH op 450
woensdag, 21 april, 2021

In totaal 150 veehouders die melk leveren aan Royal A-ware en zuivelcoöperatie Deltamilk treden toe tot het duurzaamheidsprogramma Beter voor Koe, Natuur & Boer van Albert Hein.

De door deze veehouders geproduceerde melk zal verwerkt worden in kaas en zuivel voor het eigen merk Zaanse Hoeve van Albert Hein.

5 cent per liter melk extra

De nieuwe groep veehouders zet nu de eerste stappen binnen het duurzaamheidsprogramma en ontvangen daar drie cent per liter melk voor bovenop de prijs voor weidemelk. Bij een volgende stap zullen de betreffende 150 melkveehouders volledig aansluiten bij het programma en ontvangen ze in totaal 5 cent per liter melk extra.

In totaal 450 bedrijven

Het duurzaamheidsprogramma Beter voor Koe, Natuur & Boer is in 2017 ontwikkeld door A-ware en Albert Hein. Door middel van een gesloten en transparante productieketen wordt zuivel en kaas onder het AH-merk verder verduurzaamd. Binnen het programma wordt gewerkt met contracten voor onbepaalde tijd. Dit biedt melkveehouders zekerheid en continuïteit zodat ze kunnen investeren in de duurzaamheid van hun bedrijven. Met de toetreding van de 150 nieuwe melkveehouders leveren straks 450 bedrijven melk voor het duurzaamheidsprogramma. De eerste nieuwe bedrijven stromen aan het einde van dit jaar in.

Extra dagverse zuivel

De melk van de bedrijven wordt exclusief verwerkt tot kaas en zuivelproducten voor Albert Heijn. Het gaat om de Hollandse kaas en zuivelproducten die worden verkocht onder het AH-merk zoals melk, karnemelk, yoghurt, Goudse kaas en Zaanlander kaas. Albert Heijn gaat het programma nu uitbreiden naar de dagverse Hollandse eet- en drinkzuivel en kaas die worden verkocht onder het eigen merk Zaanse Hoeve.

Geen overbezetting

Bedrijven die melk leveren voor het duurzaamheidsprogramma moeten aan een aantal eisen voldoen. Zo geldt er bijvoorbeeld wat intensiteit betreft een maximum van 2,5 koe per hectare grasland en mag er in de stal geen overbezetting zijn. De biodiversiteit moet worden bevorderd middels het inzaaien van kruiden en grasklaver en er worden insectenhotels geplaatst.


0 reacties

Met 150 nieuwe bedrijven komt het aantal veehouders dat melk gaat leveren binnen het duurzaamheidsprogramma van AH op 450
woensdag, 21 april, 2021

In totaal 150 veehouders die melk leveren aan Royal A-ware en zuivelcoöperatie Deltamilk treden toe tot het duurzaamheidsprogramma Beter voor Koe, Natuur & Boer van Albert Hein.

De door deze veehouders geproduceerde melk zal verwerkt worden in kaas en zuivel voor het eigen merk Zaanse Hoeve van Albert Hein.

5 cent per liter melk extra

De nieuwe groep veehouders zet nu de eerste stappen binnen het duurzaamheidsprogramma en ontvangen daar drie cent per liter melk voor bovenop de prijs voor weidemelk. Bij een volgende stap zullen de betreffende 150 melkveehouders volledig aansluiten bij het programma en ontvangen ze in totaal 5 cent per liter melk extra.

In totaal 450 bedrijven

Het duurzaamheidsprogramma Beter voor Koe, Natuur & Boer is in 2017 ontwikkeld door A-ware en Albert Hein. Door middel van een gesloten en transparante productieketen wordt zuivel en kaas onder het AH-merk verder verduurzaamd. Binnen het programma wordt gewerkt met contracten voor onbepaalde tijd. Dit biedt melkveehouders zekerheid en continuïteit zodat ze kunnen investeren in de duurzaamheid van hun bedrijven. Met de toetreding van de 150 nieuwe melkveehouders leveren straks 450 bedrijven melk voor het duurzaamheidsprogramma. De eerste nieuwe bedrijven stromen aan het einde van dit jaar in.

Extra dagverse zuivel

De melk van de bedrijven wordt exclusief verwerkt tot kaas en zuivelproducten voor Albert Heijn. Het gaat om de Hollandse kaas en zuivelproducten die worden verkocht onder het AH-merk zoals melk, karnemelk, yoghurt, Goudse kaas en Zaanlander kaas. Albert Heijn gaat het programma nu uitbreiden naar de dagverse Hollandse eet- en drinkzuivel en kaas die worden verkocht onder het eigen merk Zaanse Hoeve.

Geen overbezetting

Bedrijven die melk leveren voor het duurzaamheidsprogramma moeten aan een aantal eisen voldoen. Zo geldt er bijvoorbeeld wat intensiteit betreft een maximum van 2,5 koe per hectare grasland en mag er in de stal geen overbezetting zijn. De biodiversiteit moet worden bevorderd middels het inzaaien van kruiden en grasklaver en er worden insectenhotels geplaatst.

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.