vrijdag, 27 maart, 2020 De verkoop van glyfosaat in Nederland toont een dalende trend. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In Nederland werd in 2018 0,8 miljoen kilo werkzame stof van het onkruidbestrijdingsmiddel verkocht. Dat is een daling met ruim 16 procent ten opzichte van 2017. Bij andere herbiciden was er met een plus van bijna 12 procent wel sprake van een stijging, zo meldt het CBS. Het gebruik van glyfosaat, de werkzame stof in onder meer Roundup, staat de laatste jaren ter discussie vanwege mogelijke risico’s voor het milieu en de gezondheid. Minder chemische gewasbeschermingsmiddelenDe totale afzet van chemische gewasbeschermingsmiddelen nam in 2018 ook af. In Nederland werd 9,4 miljoen kilo chemische gewasbeschermingsmiddelen verkocht, ruim 11 procent minder dan in 2017. Nog niet eerder sinds het begin van de meting in 2011 werden zo weinig gewasbeschermingsmiddelen verkocht.
0 reacties
|
Afzet glyfosaat neemt met ruim zestien procent af
De verkoop van glyfosaat in Nederland toont een dalende trend. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
In Nederland werd in 2018 0,8 miljoen kilo werkzame stof van het onkruidbestrijdingsmiddel verkocht. Dat is een daling met ruim 16 procent ten opzichte van 2017.
Bij andere herbiciden was er met een plus van bijna 12 procent wel sprake van een stijging, zo meldt het CBS.
Het gebruik van glyfosaat, de werkzame stof in onder meer Roundup, staat de laatste jaren ter discussie vanwege mogelijke risico’s voor het milieu en de gezondheid.
Minder chemische gewasbeschermingsmiddelen
De totale afzet van chemische gewasbeschermingsmiddelen nam in 2018 ook af. In Nederland werd 9,4 miljoen kilo chemische gewasbeschermingsmiddelen verkocht, ruim 11 procent minder dan in 2017.
Nog niet eerder sinds het begin van de meting in 2011 werden zo weinig gewasbeschermingsmiddelen verkocht.
REAGEER