Fotoserie: robotmelken door drukte in de geitenkaasmakerij


De familie De Maesschalck runt een gemengd geiten-melkveebedrijf en startte recent met robotmelken
donderdag, 6 februari, 2020

Door drukte in de geitenkaasmakerij stapte het gemengde geiten-melkveebedrijf ’t Leenhof in Zele over op robotmelken.

‘Het was na het melken steeds rennen naar de kaasmakerij, waarna het werk niet gedaan was of de avondsessie al weer voor de deur stond’, verklaart pater familias Marc De Maesschalck. Door de robot hervond het gezin het plezier in de melkveehouderij. ‘Wij hebben nu meer tijd voor de gezondheid van de dieren’, vervolgt hij.

De melkgift nam door het robotmelken toe van 9.000 kilo naar 11.500 kilo en de veestapel steeg tot 65 stuks.

Fotoserie

Bekijk hier de fotoserie die Veeteelt van het bedrijf maakte. Een complete reportage van het bedrijf is te lezen in Veeteelt februari 1 2020.

 


0 reacties

De familie De Maesschalck runt een gemengd geiten-melkveebedrijf en startte recent met robotmelken
donderdag, 6 februari, 2020

Door drukte in de geitenkaasmakerij stapte het gemengde geiten-melkveebedrijf ’t Leenhof in Zele over op robotmelken.

‘Het was na het melken steeds rennen naar de kaasmakerij, waarna het werk niet gedaan was of de avondsessie al weer voor de deur stond’, verklaart pater familias Marc De Maesschalck. Door de robot hervond het gezin het plezier in de melkveehouderij. ‘Wij hebben nu meer tijd voor de gezondheid van de dieren’, vervolgt hij.

De melkgift nam door het robotmelken toe van 9.000 kilo naar 11.500 kilo en de veestapel steeg tot 65 stuks.

Fotoserie

Bekijk hier de fotoserie die Veeteelt van het bedrijf maakte. Een complete reportage van het bedrijf is te lezen in Veeteelt februari 1 2020.

 

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.