donderdag, 16 mei, 2013 Op de Chinese voedingsvakbeurs Sial in Shanghai presenteerden diverse Vlaamse en Nederlandse zuivelproducenten hun producten. Voor de Chinese consument is geïmporteerde melk een luxeproduct, waar 2,50 euro per liter voor wordt betaald. Dat Europese zuivel geliefd is in China, blijkt al uit de grote hoeveelheden babymelkpoeder die aan dat land worden verkocht, al dan niet via normale handelswegen. De perspectieven voor export van Europese zuivel zijn groeiende, concludeert het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). De Chinese overheid zou op korte termijn elke Chinees één glas melk per dag willen laten drinken, dat zijn 1,3 miljard glazen. Grote zuivelproducenten als Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten kunnen die vraag niet aan, waardoor ook Europese melk interessant is. Witte goud‘Het leek wel of we met het witte goud in Shanghai waren’, aldus een Vlaamse melkleverancier op nieuwssite Vilt. De bedrijven kijken hoopvol naar de toekomst: ‘Onze deelname gaf ons de kans onze contacten in de Chinese markt verder uit te diepen. Er zijn zowel op korte als op lange termijn mogelijkheden met Belgische zuivel. Zo leert de jonge generatie Chinezen bijvoorbeeld mozzarella appreciëren, en dat geeft perspectief voor de komende jaren.’
0 reacties
|
Dagelijks één glas melk voor elke Chinees
Op de Chinese voedingsvakbeurs Sial in Shanghai presenteerden diverse Vlaamse en Nederlandse zuivelproducenten hun producten. Voor de Chinese consument is geïmporteerde melk een luxeproduct, waar 2,50 euro per liter voor wordt betaald.
Dat Europese zuivel geliefd is in China, blijkt al uit de grote hoeveelheden babymelkpoeder die aan dat land worden verkocht, al dan niet via normale handelswegen.
De perspectieven voor export van Europese zuivel zijn groeiende, concludeert het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). De Chinese overheid zou op korte termijn elke Chinees één glas melk per dag willen laten drinken, dat zijn 1,3 miljard glazen. Grote zuivelproducenten als Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten kunnen die vraag niet aan, waardoor ook Europese melk interessant is.
Witte goud
‘Het leek wel of we met het witte goud in Shanghai waren’, aldus een Vlaamse melkleverancier op nieuwssite Vilt. De bedrijven kijken hoopvol naar de toekomst: ‘Onze deelname gaf ons de kans onze contacten in de Chinese markt verder uit te diepen. Er zijn zowel op korte als op lange termijn mogelijkheden met Belgische zuivel. Zo leert de jonge generatie Chinezen bijvoorbeeld mozzarella appreciëren, en dat geeft perspectief voor de komende jaren.’
REAGEER