Markt

Melkprijs Milcobel daalt naar 41,55 euro

milcobel
De volatiliteit van de zuivelmarkt blijft volgens Milcobel groot

Met een daling van 1,6 euro is de reëel uitbetaalde melkprijs voor de maand juli van Milcobel vastgelegd op 41,55 euro per 100 liter.

Voor de lopende leveringen van juli geldt een standaard melkprijs van 37,50 euro per 100 liter bij de Belgische zuivelcoöperatie. Daar komt ca vier euro bij voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en die maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid ontvangt.

Zuivelmarkten onvoorspelbaar

In een persverklaring deelt de coöperatie mee dat de zuivelmarkten nog steeds onvoorspelbaar zijn.  'Op de internationale zuivelmarkten blijft de verhoopte prijsstijging uit. De situatie vertoont vooralsnog geen uitgesproken positieve trends. De volatiliteit blijft dus groot.'

Daarnaast ziet de zuivelcoöperatie een verschuiving in het aankoopgedrag van de consument. Deze gaat meer richting private label-producten. 'Dit gaat ten koste van de merkproducten waar de marges traditioneel groter zijn. Dat heeft uiteraard ook een impact op de melkprijs, waarbij we de afgelopen maanden de melkprijzen van alle zuivelproducenten zagen dalen, inclusief de internationale spelers op de Belgische markt', aldus de zuivelcoöperatie.