Markt

Melkprijs Milcobel zakt onder de 45 euro

De melkprijs van Milcobel leverde in drie maanden tijd ruim 13 euro in
De melkprijs van Milcobel leverde in drie maanden tijd ruim 13 euro in

De raad van bestuur van de Belgische zuivelcoöperatie Milcobel heeft de melkprijs voor de maand maart vastgesteld op 44,74 euro per 100 liter. Dit is een daling van ruim 4,50 euro ten opzichte van de prijs in februari.

Milcobel hanteert voor leveringen in de maand maart een standaard melkprijs van 40,50 euro per 100 liter. Dit komt neer op een reëel uitbetaalde melkprijs van 44,74 euro per 100 liter met een vetgehalte van 43 g per liter en een eiwitgehalte van 35 gram per liter.

Melkprijs volgt volatiele markt

De melkprijs van Milcobel levert hiermee opnieuw ruim 4,50 euro in. In februari daalde de prijs al met ruim 5,50 euro en in januari met ruim 3 euro; een daling van ruim 13 euro in 3 maanden tijd. Als verklaring voor deze ontwikkeling wijst Milcobel op de volatiele markt. ‘De zuivelmarkten blijven op lage niveaus zitten en de onduidelijke marktrichting doet kopers bovendien verder aarzelen. De volatiele context blijft dus aanhouden, waarbij de situatie op de markt zich vandaag ook verder doorzet in de melkprijs’, schrijft de zuivelcoöperatie in een persverklaring.