Mestvergisten: van koeienmest naar aardgas

Jaap Jan Ras uit Den Bommel is de eerste melkveehouder in Nederland die het methaangas uit de mest van zijn 300 koeien omzet in aardgas. Energiebedrijf Essent koopt het gas sinds najaar 2015 op en zet het als groene energie direct op het aardgasnetwerk. In een video vertelt Ras over het mestvergisten op zijn bedrijf.

Reacties

Het vergisten van mest om er groen gas van te maken kan een van de oplossingen van de energietransitie zijn , gas stoken is altijd nog beter dan ammonia uitstoot. Centrales bouwen in de buurt van de veeteelt , woningen verwarmen of exporteren met tankwagens of schepen naar België en Duitsland zolang we deze regering hebben!!! Gelijk klaar met de groene beweging!

REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.