Maatschappij

Veetransport weer mogelijk tussen Nederland en België

Transport van herkauwers tussen Nederland en België is weer mogelijk
Transport van herkauwers tussen Nederland en België is weer mogelijk

Tussen Nederland en België kan weer vervoer van herkauwers plaatsvinden. Door de blauwtonguitbraak in Nederland was de mogelijkheid tot transport tussen beide landen opgeschort. Nu België de blauwtongvrije status weer kwijt is, kan het vervoer weer plaatsvinden.

Dat meldt het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) vandaag. Omdat ook in Duitse regio’s blauwtong circuleert, kan er ook met die gebieden weer verkeer plaatsvinden.

Nog geen nieuwe besmettingen

Het FAVV vermeldt verder dat er sinds de besmetting van 10 oktober in de provincie Antwerpen nog geen nieuwe symptomen van blauwtong of sterfte bij andere schapen zijn vastgesteld. Er wordt opgeroepen om waakzaam te blijven op symptomen en bij verdenking altijd te onderzoeken of het om blauwtong gaat. De kosten van deze analyse worden vergoed door het FAVV.

3761 besmettingen in Nederland

In Nederland loopt het aantal besmettingen nog altijd op. Volgens de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) zijn er inmiddels 3761 besmettingen, waarvan 2420 PCR-positief zijn getest.