Maatschappij

Royal A-ware breidt verder uit in België met overname The Dairy Food Group

a-ware
A-ware is de derde grootste melkophaler in België

Royal A-ware Food Group heeft de intentie om het Belgische familiebedrijf The Dairy Food Group over te nemen. 

The Dairy Food Group is een Belgische fabrikant van zuivelspecialiteiten en zuivelalternatieven. Met deze overname wil Royal A-ware haar zuivelactiviteiten in België verder uitbreiden. Het Nederlands bedrijf ziet België dan ook als tweede thuisland. Intussen zijn ze er de derde grootste melkophaler. 

200 miljoen liter melk van 260 boeren

The Dairy Food Group omvat vier productie-eenheden of bedrijven: Eurodesserts – Limelco – Incopack- en Incorock. Het bedrijf dat instaat voor de dagelijkse melkophaling is BMC (Belgian Milk Company). De verschillende bedrijven produceren onder andere slagroom, melk -en proteïne dranken, desserts, melkpoeder en room. Hiervoor gebruikt het bedrijf  200 miljoen liter melk van 260 boeren . Deze melk koopt The Dairy Food Group privaat aan. 

De Dairy Food Group laat alvast weten verheugd te zijn om onderdeel te worden van Royal A-ware. ‘Met deze stap kunnen we bijvoorbeeld de verduurzaming van onze activiteiten versneld doorvoeren. Royal A-ware streeft als familiebedrijf dezelfde waarden na als wij en is daardoor een perfecte match’, vindt Nathalie Nijs, CEO van The Dairy Food Group.

De voorgenomen overname wordt zo snel als mogelijk gemeld bij de Europese Commissie, geeft A-ware mee. Het bedrijf geeft aan te streven om de goedkeuringsprocedure voor het einde van 2024 af te ronden.