Maatschappij

Oud-Boerin-columniste Femke Wiersma beoogd minister van Landbouw

Femke Wiersma was jarenlang columniste voor De Boerin
Femke Wiersma was jarenlang columniste voor De Boerin

Femke Wiersma (39) uit Holwert wordt de nieuwe minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur. Op dit moment is Wiersma voor BBB lid van de Gedeputeerde Staten in haar geboorteprovincie Friesland. 

Wiersma werd bekend van het programma Boer zoekt Vrouw, waaraan ze een – inmiddels verbroken – relatie met een melkveehouder overhield. In die periode was ze jarenlang columniste voor het blad De Boerin. In haar veel gelezen columns beschreef ze haar ervaringen op de boerderij en sprong ze regelmatig op de bres voor de landbouw. 

Vanaf begin betrokken bij BBB

Wiersma was vanaf het begin betrokken bij de BoerBurgerBeweging, waar ze tot 2021 deel uitmaakte van het partijbestuur en daarna senior beleidsmedewerker landbouw werd bij de Tweede Kamerfractie van BBB. Daarvoor was ze onder meer beleidsmedewerker bij de Nederlandse Melkveehouders Vakbond. 

Wiersma vindt het een eer om de taak van minister te vervullen. ‘De komende jaren ga ik mijn uiterste best doen het perspectief voor de boeren, tuinders, telers en vissers terug te brengen’, geeft Wiersma aan.

Jean Rummenie wordt staatssecretaris

Als staatssecretaris voor Visserij, Natuur en Voedselzekerheid heeft BBB Jean Rummenie benoemd. De 70-jarige Rummenie heeft als oud-Landbouwraad voor het ministerie van Landbouw veel internationale ervaring. ‘Ik ga in Nederland én Brussel knokken voor de belangen van onze Nederlandse boeren, tuinders, telers en vissers.’